Foto: ywett
medzi mojimi obľúbenými receptami sú aj tie, kde sú šampiňóny alebo hliva ustricová. Sú pre mňa lákavé, na akýkoľvek spôsob ;-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hlivu pokrájame.
-
2
Na olivovom oleji popražíme pokrájanú hlivu, na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, osolíme, okoreníme a podusíme 5 minút a necháme vychladnúť.
-
3
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske (natenko) do tvaru kruhu a 100g lístkového cesta si necháme na vrch koláča.
-
4
Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou.
-
5
Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr.
-
6
Na pripravené lístkové cesto, dáme zmes hlivy.
-
7
Pridáme kyslú smotanu so syrom (kto chce môže pridať, ešte roztlačený cesnak) a posypeme bazalkou.
-
8
Zvyšné lístkové cesto rozvaľkáme.
-
9
A podľa vlastnej fantázie pokrájame a dáme na koláč. Potrieme osoleným rozšľahaným vajcom s roztlačeným cesnakom.
-
10
Dáme na polovicu rozkrojené paradajky.
-
11
A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút)
-
12
Prajem dobrú chuť!
A dá sa spraviť aj so šampiňónmi, ale to som použila už iné cesto
varecha.pravda.sk/recepty/syrovo-sampinonovy-kolac-fotore...