Foto: jo
Recept som našla v knihe Veľká slovenská kuchárka od Ľudmily Dullovej. Prehrabávala som sa v kuchárskych knihách, ktorých mám neúrekom. Aby som to vysvetlila, Zobraziť celý popisRecept som našla v knihe Veľká slovenská kuchárka od Ľudmily Dullovej. Prehrabávala som sa v kuchárskych knihách, ktorých mám neúrekom. Aby som to vysvetlila, práve prerábame dom, v stropoch a podlahách sú vysekané diery, buchot, prachu po členky... Kdekoľvek som sa postavila, všade som niekomu zavadzala. Útočisko som našla v kuchyni, ktorá jediná zostala funkčná.
na 200 °C
Postup
-
1
Vymiesime preosiatu múku, cukor, Palmarin, žĺtka, soľ, citrónovú kôru, vanilku a kvások z vlažného mlieka s trochou cukru a droždia.
-
2
Cesto hneď rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Na teple necháme vykysnúť.
-
3
Dáme piecť na 200°C približne 20 minút. Keď je cesto takmer upečené, vyberieme ho a potrieme rozmiešaným džemom.
-
4
Vyšľaháme sneh, postupne pridávame kryštálový a vanilínový cukor. Opatrne nanesieme na cesto. Nakoniec posypeme nasekanými orechami.
-
5
Dáme zapiecť, približne 10 minút. Upečený hneď posypeme vanilínovým cukrom a pokrájame navlhčeným nožom.
tak isto aj u nas , ja si pamatam na tento kolac ako chlapec ked mala prist navsteva.Mal som zakazane vyjedat popredu -mozno preto.