Foto: adkas
Biela cokolada, kokos, orechy. Vsetko same mnamky. Uz na prve pocutie ma tento recept zaujal. Recept je z akehosi ( nevidela som ho) slovenskeho Zobraziť celý popisBiela cokolada, kokos, orechy. Vsetko same mnamky. Uz na prve pocutie ma tento recept zaujal. Recept je z akehosi ( nevidela som ho) slovenskeho kalendara mojej kolegynky. Po odskusani a degustovani tychto uzasnych guliek mi posunula recept . Vyskusala som ho aj ja. Priniesla som gulky na degustaciu aj do prace . Kedze mi vsetci potvrdili moju domienku, ze sa jedna o absolutne suprovu zalezitost, tak sa rada podelim s vami o tento skvely, jednoduchy receptik.
porcií
príprava
Suroviny
200 g mlete (Bebe, Marina a pod., ja som pouzila Rich Tea Biscuits) |
|
200 g |
|
100 g alebo praskovy |
|
6-7 PL |
|
2 PL |
|
biela plnka: | |
200 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
okrem toho: | |
na obalovanie |
|
Postup
-
1
Pomlete kekse, orechy, kakao, cukor a dzem zmiesame na tuhu masu - cesto.
-
2
spracovane cesto
-
3
Vytvarujem gulicky vo velkosti vlasskeho orecha. Odlozime na chvilu do chladnicky .
-
4
pripravime biele gulicky-napln. Bielu cokoladu rozpustime nad parou spolu s maslom. Stale miesame, kym sa masa nespoji. Odstavime z ohna a vmiesame kokosovu mucku. Nechame vychladnut a odlozime do chladnicky.
-
5
Ked masa je skoro tuha, formujeme z nej mensie gulky ( asi vo velkosti XL lieskoveho orieska). Z uvedeneho mnozstva mi vyslo 32 guliciek.
-
6
Z orechovej masy na dlani urobime placku a vlozime do nej bielu gulku a obalime ju hnedym cestom. Hotove gulky obalime v kokosovej mucke.
-
7
Mozno ich prerezat nozom nahriatym v horucej vode. Noz osusime a potom prerezeme napoly a ozdobime vlaskym orechom. Ja som tento krok vynechala, ponechala som ich v celku. Rozrezala som iba zo dva kusy na skusku:)
-
8
Do podavania ich uskladnujeme v chladnicke, v uzatvorenej doze.
-
9
Tip: doporucujem do tmaveho cesta pridat kvapku rumu alebo rumovej aromy. Myslim, ze by to viac zvyraznilo chut tychto inak skvelych guliek.
Diskusia k receptu