Kokosovo-orechové guľky (fotorecept)

Autor receptu: adkas

Biela cokolada, kokos, orechy. Vsetko same mnamky. Uz na prve pocutie ma tento recept zaujal. Recept je z akehosi ( nevidela som ho) slovenskeho kalendara mojej kolegynky. Po odskusani a degustovani tychto uzasnych guliek mi posunula recept . Vyskusala som ho aj ja. Priniesla som gulky na degustaciu aj do prace . Kedze mi vsetci potvrdili moju domienku, ze sa jedna o absolutne suprovu zalezitost, tak sa rada podelim s vami o tento skvely, jednoduchy receptik.

32
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomlete kekse, orechy, kakao, cukor a dzem zmiesame na tuhu masu - cesto.
  2. spracovane cesto
  3. Vytvarujem gulicky vo velkosti vlasskeho orecha. Odlozime na chvilu do chladnicky .
  4. pripravime biele gulicky-napln. Bielu cokoladu rozpustime nad parou spolu s maslom. Stale miesame, kym sa masa nespoji. Odstavime z ohna a vmiesame kokosovu mucku. Nechame vychladnut a odlozime do chladnicky.
  5. Ked masa je skoro tuha, formujeme z nej mensie gulky ( asi vo velkosti XL lieskoveho orieska). Z uvedeneho mnozstva mi vyslo 32 guliciek.
  6. Z orechovej masy na dlani urobime placku a vlozime do nej bielu gulku a obalime ju hnedym cestom. Hotove gulky obalime v kokosovej mucke.
  7. Mozno ich prerezat nozom nahriatym v horucej vode. Noz osusime a potom prerezeme napoly a ozdobime vlaskym orechom. Ja som tento krok vynechala, ponechala som ich v celku. Rozrezala som iba zo dva kusy na skusku:)
  8. Do podavania ich uskladnujeme v chladnicke, v uzatvorenej doze.
  9. Tip: doporucujem do tmaveho cesta pridat kvapku rumu alebo rumovej aromy. Myslim, ze by to viac zvyraznilo chut tychto inak skvelych guliek.