Kokosovo-mandarínková roláda

Autor receptu: baya94

Tento recept mám od Dr. Oetkera. Skúšala som ho prvý krát (aj prvý krát vživote som robila roládu všeobecne) - teda foto nie je taká, ako by to malo vyzerať, ale neviem kedy to budeme znova robiť a jednoducho som sa o ten recept s vami musela hneď podeliť. Chuťovo je vynikajúca a vôbec nie je kyslá ako som predpokladala.

20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielok. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do žĺtkov pridáme práškový cukor a vymiešame do peny.
  3. Pridáme múku a kypriaci prášok a znova premišame.
  4. Do žĺtkovej hmoty jemne zapracujeme sneh tak aby sa hmoty spojili.
  5. Cesto vylejeme na veľký, papierom na pečenie vystlatý plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 10 minút. (Teplovzdušná 180°C, elektrická 200)
  6. Po upečení piškótu prevrátime na papier na pečenie, na ktorom je preosiatý práškový cukor a papier, na ktorom sa piškóta piekla stiahneme opatrne dole. Piškótu na tesno zrolujeme (spolu s papierom). (Tento krok mi nevyšiel, všetok cukor sa hneď roztopil a zvyšok sa zosypal, ale nevadí :D )
  7. Do väčšej misky dáme kompót aj so šťavou, puding, smeta-fix a smotanu. Zavrieme a cca 30sekúnd poriadne trasieme. Pokiaľ nemáte uzatvárateľnú misku, stačí to poriadne rozmiešať metličkou, ale v takom prápade doporučujem mandarínky z kompótu pridať až na konci).
  8. Čerstvé mandarínky ošúpeme a napichneme stredom na dlhú špilku z ražniči. (Ja som použila pomaranče, lebo mandarínky mi "záhadne" zmizli :) a bolo to fajn, len sa to trošku ťažšie krája, ale vôbec to nie je kyslé ako som sa bála).
  9. Po vychladnutí piškóty ju rozvinieme a rozotrieme na ňu plnku cca do 3/4. Na dlhšiu stranu položíme mandarínky napichnuté na špajlu a natesno zavinieme.
  10. Dáme do chladničky odpočívať aspoň na 2 hodiny.
  11. Pred podávaním môžme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť.