Foto: zuzanka1367
Recept je zo stránky justataste.com , skúšaný ako prvotina a tak budem rada ak pridáte nejaké rady, aby sme ho spoločne vylepšili...
porcia
príprava
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
1/2 ČL |
|
Plnka: | |
300 g strúhaný |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1/4 ČL |
|
Poleva: | |
50 g |
|
Postup
-
1
Z chladeného masla, múky, cukru, PDP vypracujeme studenými rukami rýchlo cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme na chladnom mieste odpočívať ak je čas aj dve hodiny...
-
2
Strúhaný kokos vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 180 st. opekať, treba ho premiešavať, aby sa rovnomerne opiekol, stačí na to 7-8 minút a má zlatistú farbu.
-
3
Vychladnuté cesto vyvaľkame na papieri na pečenie o rozmeroch 34x27 cm takže taký väčší plech, pečieme v rúre vyhriatej na 175 st. po dobu 15-17 minút, aby cesto nezhnedlo, lebo sa nám bude pri krájaní drobiť. Cukor dáme do väčšieho hrnca s hrubším dnom a upálime ho na karamel, teplo znížime na minimum a tenkým pramienkom prilievame Salko a stále miešame, aby vznikol hustý krém...
-
4
Do karamelovej hmoty pridáme nakrájané maslo a miešame kým nevznikne hladká hmota.Prisypeme opečený kokos a premiešame.
-
5
Horúcu hmotu navrstvíme na upečené cesto a stierkou namočenou v studenej vode roztierame po celom koláči dostatočne rezko pokým nám to nezačne tuhnúť, prípadne si môžete pomôcť čistými namočenými rukami...necháme vychladnúť a stuhnúť, pokrájame a pooblievame roztopenou čokoládou. Cesto bolo aj tak trochu drobivé, možno poznáte fintu, ako tomu predísť, ak áno poraďte...
-
6
Tyčinky sú chrumkavé, chuťovo výrazné, no a ak máte nejaké skryté zubné kazy, tak sa o nich dozviete :) nedá sa ich naraz zjesť veľa, ale karamelových maniakov potešia. Budem rada ak prispejete radami k tomu cestu. Plnka je super, aj sa s ňou dobre pracuje...pekný sladký večer...
Diskusia k receptu