Kokosové tortičky - Margot (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept som našla pri prezeraní na Facebooku. Zverejnila ho tam vareškárka klaura. Keďže mám tiež rada čokoládku Margot, recept ma zlákal a hneď som ho podľa nej urobila. No nebola by som to ja, keby som si na recepte niečo nezmenila. Tento krát to bol tvar výsledných koláčikov.

32
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si zomlela keksíky. Neboli to Marína, ale Darina keksy. Hlavné by malo byť, aby boli keksy svetlé a aj sladké. Do nich som pridala kokos. Hrozienka, ktoré som použila mávam v chladničke namočené v rume. Trochu som ich poprekrajovala. Uvarila som si z cukru a vody sirup. Do neho som vliala rumovú príchuť. Ten som pomaličky nalievala do keksovo-kokosovej masy s hrozienkami. Postupne som pridávala do tejto teplej hmoty stolové maslo. Všetko sa mi dobre spracovalo rukou. Preniesla som si masu na mastný papier. Na vrch som položila tiež mastný papier a válčekom, som masu rovnomerne rozváľala. Asi na 1 cm. Potom som okrúhlou formičkou namočenou vo vode,povykrajovala kolieska. Boky koliesok som obalila v kokose. Tieto kolieska som dala schladiť.
  2. Po schladení som tortičky poliala čokoládou. Čokoládu som rozpustila spolu aj z Cerou,vo vodnom kúpeli.Malou lyžičkou som poliala vrch tortičky.
  3. Po schladení a úprave konečného koláčika som ich pár zbalila do celofánu a odložila do chladu tiež som pár uložila do skla a do chladu. Počkajú si na ponúknutie.