Kokosové sušienky z ovsených vločiek

deer - bez fotkydeer, 7. septembra 2014
Kokosové sušienky z ovsených vločiek
Foto: deer

Tieto sušienky vznikli ako zdravý variant sladkosti k poobednej kávičke. Neobsahujú žiadnu múku, chutia veľmi príjemne, jemne sladko a vďaka obsahu ovsených vločiek sú Zobraziť celý popisTieto sušienky vznikli ako zdravý variant sladkosti k poobednej kávičke. Neobsahujú žiadnu múku, chutia veľmi príjemne, jemne sladko a vďaka obsahu ovsených vločiek sú skvelým zdrojom ľahko rozpustnej vlákniny ktorá redukuje cholesterol v krvi, takže si ich môžete dopriať pokojne aj viac :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

5 PL
4 PL
6 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si dáme do misky ovsené vločky ktoré zalejeme mliekom a necháme postáť, aby sa vsiaklo do vločiek. Potom tam pridáme strúhaný kokos, kokosový olej, malinový džem a všetko to vymiešame na rovnomernú hmotu. Ak treba, buď pridáme mlieko alebo vločky aby sme dosiahli tvarovateľnú konzistenciu.

  2. 2

    Potom stačí vystlať plech papierom na pečenie a vytvarovať naň pripravenú hmotu do tvarov, aké sa nám pozdávajú, ja som zvolila klasické kolečká. Vložíme do rúry, pečieme do zlatista a môžeme podávať ku káve :)

Diskusia k receptu

ariesi
uz 2 dni mam kokos vylozeny na stole a rozmyslam, co dobre, ale aj zdrave by zneho mohlo byt. super napad, vyskusam.
micanela
ked dam iny olej tak to skazim? nechce sa mi zhanat kokosovy olej kvoli par susienkam
sismi
vyzerajú super, zajtra by som si ich aj urobila, ale tiež nemám kokosový olej a neviem, čo dať namiesto neho, v kuchyni moc zručná nie som :D tak asi sušienky oželiem
deer
Keď nemáte kokosový olej, dá sa použiť aj akýkoľvek iný, okrem olivového, ten už má príliš špecifickú chuť. Ja som použila kokosový olej hlavne pre jeho priaznivé účinky na zdravie :)
havino
vyhľadávam a aj pečiem zdravšiu náhradu sladkého, džem mám bez cukru a veru fajn nápad na ochutenie, pekné ich máš
deer
Ďakujem, som rada že sa sušienky pozdávajú :)
ilusa
mne sa paci,ze @deer pouzila prave ten kokosovy olej a pre @micanela odkazujem,ze kokosovy olej vyuzijes na cokolvek a je to najzdravsi tuk zo vsetkych a susienky sa mi pacia,odskusam
deer
Fleurdelacor, bolo z toho asi 12 sušeniok, záleží aj od toho aké veľké kolečká sa vytvarujú. Veru, ten džem to príjemne dochutí. :)

Ilusa, máte pravdu, ja kokosový olej používam skoro na všetko zvnútra aj zvonka. Hádam budú sušienky chutiť :)

1x ilusa
majkahra
dakujem za recept, susienky su uz na plechu, presne podla receptu z dvojitej davky len dzem som zmenila, za slivkovy, ale to urcite nie je chyba akurat to bude ina prichut a hlavne tento si poznam a viem ze nie je tam okrem sliviek nic ine. Verim ze budu chutit.
ilusa
upecene,zjedene,vyborne,@deer dakujem,budem robit casto namiesto kupenych keksikov
merlinja
práve sa pečú, tiež som dala slivkový - bol otvorený a kúsok škorice, tu ja môžem všade :o)
vyšlo mi len 9 :( pidi keksíkov
dúfam, že nezhoria :o)
fineliving
krásny recept, tiež uprednostňujem koláčiky bez múky, určite vyskúšam a dávam 5* :-D
deer
Som rada, že sa recept pozdáva a aj chutí :) Myslím že iná chuť neuškodí, skôr je tu priestor na dotváranie podľa vlastnej chuti :)
linnet687
vý-bor-né! :) práve som dopiekla a už je aj po nich... KK a 5 hviezd :)
catherinec
ja som dala zase domáci višňoví džem ale chcela by som sa opýtať vaše keksíky sú tvrdé alebo mäkké?...inak super recept :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia