Foto: mataliptak
Tento koláčik som tu ešte nevidela , tak ho sem hodím. Je velmi dobrý a je to koláč mojho detstva , lebo mi sme Zobraziť celý popisTento koláčik som tu ešte nevidela , tak ho sem hodím. Je velmi dobrý a je to koláč mojho detstva , lebo mi sme ho mali každý sviatok , Vianoce , Velká noc , zabíjačka , pri návšteve no proste stále . A ja som ho teraz robila prvý krát po 13-tich rokoch , ale sme si pochutnali :-))
Suroviny
9 ks na sneh |
|
300 gr |
|
200 gr |
|
6 PL |
|
PLNKA: | |
9 ks |
|
1-2 PL |
|
100 ml uvarená |
|
130 gr |
|
250 gr čerstvé |
|
100 gr |
|
100 gr |
|
Postup
-
1
Biela vyšlaháme s cukrom na tuhý sneh do ktorého nasypeme kokos a zmiešame. Nakoniec pridáme múku a cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie .
-
2
Nakoniec pridáme múku a cesto roztrieme na plech vystlaný papierom na pečenie .
-
3
Upečieme v miernej rúre tj 170 stupnov do svetloružova .
-
4
Do misky alebo do hrnca dáme žltky , kakao , cukor a silnú uvarenú kávu aj so spodkom .
-
5
Malo by sa to variť nad parou ale ja som to uvarila ako puding na šporáku a je to to isté . Takže si s toho uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť .
-
6
Maslo dobre vyšlaháme a po malých častiach pridávame tú zmes a šlaháme ...
-
7
PLnka je velmi chutná ale doležité je dať fakt to riadne maslo a nie margarín...
-
8
Plnku natrieme na korpus ...
-
9
Polejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky aspon na pol hodinku ....
-
10
A možeme krájať ...
-
11
Nám sa nepodarilo tak dlho "až" hodinu chladiť lebo moj hladoš už mal chuť na koláčik tak sme museli rezať o chvilku :-)) koláčik je fajnučký lebo dlho vydrží "ak" vydrží ... Dobrú chuť ...
mamina zvykla takéto a kokosové veci zbožňujem vďaka
priamo na horáku, nie nad parou, bolo to myslím rýchlejšie. O tejto možnosti som sa dočítala tu v komentároch, vyskúšala som,
vyšlo to výborne. Veľmi pekne ďakujem za recept.