Kokosové čokoguličky

receptka963 - bez fotkyreceptka963, 7. júna 2016

Jednoduché, rýchle a chutné ;)

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
5 PL
5 PL
2 PL teplá
2 ČL
4-5 PL strúhaný
2 PL
1 PL
1/2 bal mliečna alebo horká
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Vajíčka si rozdelíme, z bielkov vyšlaháme tuhý sneh a žltky vyšlaháme s práškovým cukrom do peny, potom pridáme roztopený palmarin (alebo maslo), rum, teplu vodu, kakao, kokos, múka a aj kypriaci prášok dobre zmiešame a nakoniec pridáme sneh ktorý sme si vyšlahali z bielkov, s lahkymi pohybmi zapracujeme bielkovu penu do zltkovej zmesi a vylejeme cesto na plech na kt. sme si dali papier na pečenie. Dáme piecť 180 st. na 22 min.

  2. 2

    Ked máme cesto už upečené necháme vychladnúť potom ho natrháme do misky, pridáme roztopenú čokoládu, 1PL lekváru alebo marmelády pár kvapiek rumu (poprípade ked máte doma otvorený višňový kompot nalejte tam pol deci toho :) všetko dobre zmiesime dokopy aby sa nam všetko dobre spojilo, vyskúšame či už cesto drží pokope, urobime si gulicku ked sa este rozpadava pridáme ešte lekvár, ochutnáme (môžme si ešte pridať práš.cukor alebo kakao, každý podla chuti.

  3. 3

    Ked už cesto drží pokope urobíme si menšie guličky ktoré potom obalíme v kokose (alebo guličky môžme poliať roztopenou čokoládou a dať do chladničky stuhúť).

  4. 4

    Hotové guličky môžme poukladať do papierových košíčkov :) dobrú chuť.

Diskusia k receptu

receptka963
ano :) dá sa to aj z odrezkov,unás sa niekedy musi upiecž plát zvlast nato lebo moj ocino zbožňuje niekedy dám do stredu višňu ktora bola namočená v rume...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia