Suroviny
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| 6 PL |
|
| pól čl |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g (alebo maslo) |
|
| podľa chuti |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| (slivkový alebo jahodový) |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky vyšlaháme s cukorm do peny. Primiešame k nim olej, vodu, PRDP a aj preosiatu múku. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečienie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
- 3
KRÉM: Medzitým ako sa korpus pečie si pripravíme plnku. V miske vymiešame spolu maslo, cukor, vanilkový cukor a kokos dohladka.
- 4
Keď sa cesto upečie, opatrne ho preložíme na pracovnú dosku a stiahneme z neho papier na pečenie. Cesto položíme na suchú a čistú utierku a zrolujeme do rolády. Necháme ho takto vychladnúť.
- 5
Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a krémom. Necháme si trochu krému, nenatrieme naň všetko. Opatrne zvinieme do rolády a so zvyškom krému potrieme celú roládu a posypeme ju kokosom. Môžeme ju dať stuhnúť do chladničky na 2 h alebo hneď podávať
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu