Kokosová roláda

Autor receptu: lenka1503

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielok. Žĺtky vyšlaháme s cukorm do peny. Primiešame k nim olej, vodu, PRDP a aj preosiatu múku. Nakoniec opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečienie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.
  3. KRÉM: Medzitým ako sa korpus pečie si pripravíme plnku. V miske vymiešame spolu maslo, cukor, vanilkový cukor a kokos dohladka.
  4. Keď sa cesto upečie, opatrne ho preložíme na pracovnú dosku a stiahneme z neho papier na pečenie. Cesto položíme na suchú a čistú utierku a zrolujeme do rolády. Necháme ho takto vychladnúť.
  5. Vychladnuté cesto potrieme lekvárom a krémom. Necháme si trochu krému, nenatrieme naň všetko. Opatrne zvinieme do rolády a so zvyškom krému potrieme celú roládu a posypeme ju kokosom. Môžeme ju dať stuhnúť do chladničky na 2 h alebo hneď podávať