Kokosíno

smajliqa - fotkasmajliqa, 9. novembra 2014
Kokosíno
Foto: smajliqa

toto je kokosíno robené z keksíkov ku káve :) lebo ich vypijem aj 8 denne, a čo s keksíkami,,, keď mám radšej múkové koláčiky Zobraziť celý popistoto je kokosíno robené z keksíkov ku káve :) lebo ich vypijem aj 8 denne, a čo s keksíkami,,, keď mám radšej múkové koláčiky :)

24
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

600 g
4 PL
150 ml (koňak)
100 g
Plnka:
250 g
200 g
50 g (na posypanie)
300 g




Postup

  1. 1

    cesto: zmiešame kakao, rum, cukor, a pomleté sušienky. ja som mala v recepte uvedené 500g, ale nakoniec som dala 600g, a bolo to ok.vypracujeme cesto.

  2. 2

    cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti, prvú časť si rozvaľkáme, pomažeme polkou plnky, zakryjeme druhou rozvaľkanou časťou, natrieme druhú polovicu plnky, a na to všetko uložíme tretiu časť cesta. najvrchnejšiu časť posypeme ostatkom kokosu.(cca 50g) Cesto vaľkáme na pokokosovanej doske.

  3. 3

    Plnka: cukor+maslo+kokos= spolu vymiešame. ako prvé vymiešame maslo s cukrom. maslo musí byť úplne mäkkučké.

  4. 4

    dá sa hneď krájať a papať. skladujeme ho v chlade, ale nie vo veľkom, lebo masielko nám môže dosť stuhnúť. keď ho máme v chladničke, tak ho vyberieme trochu skôr kým sa ho chystáme jesť, aby maslo povolilo.

Diskusia k receptu

monnikka
niečo podobné som sa naučila za mojich školských čias na špecifickej príprave dievčat, bola to roláda z marína keksov, bolo to výborné, tak vďaka za pripomenutie.......a dobre si zúžitkovala keksíky
brambora
a to 8 kav denne pijes v kaviarnach ked mas keksik zakazdym? to riadne siahne do rozpoctu. ;)
svedka
Nerobis nahodou v kaviarni alebo nejaka tvoja kamaratka? To zavana corkovanim keksikov,alebo mas len naozaj toooolko casu :) Zavidim ,ale ber to ako zart,kolacik sa mi pozdava.
smajliqa
:D joooj :D vy ste :D haha :D nie, len mam taku uchylku vzdy to kazdemu z tacky slohnut :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia