Knedličky s údeným mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky (najlepšie v šupke), roztlačíme ich a pridáme múku, soľ a vajcia. Urobíme tuhšie cesto.
  2. Pomelieme údenú krkovičku (môžeme nahradiť rôznym údeným výrobkom) a týmto naplníme cesto, ktoré sme predtým rozvaľkali a narezali na väčšie štvorčeky.
  3. Vytvarujeme okrúhle knedličky, ktoré dáme variť do osolenej vody.
  4. Pripravíme si posekanú kyslú kapustu, opražíme ju na oleji a podusíme. Zalejeme vodou a podusíme do mäkka.
  5. Na tanier poukladáme podusenú kapustu, navrch poukladáme uvarené knedličky. Môžeme preliať maslom alebo popraženou slaninkou s cibuľkou.