Knedličky s údeným mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Uvaríme zemiaky (najlepšie v šupke), roztlačíme ich a pridáme múku, soľ a vajcia. Urobíme tuhšie cesto.
- Pomelieme údenú krkovičku (môžeme nahradiť rôznym údeným výrobkom) a týmto naplníme cesto, ktoré sme predtým rozvaľkali a narezali na väčšie štvorčeky.
- Vytvarujeme okrúhle knedličky, ktoré dáme variť do osolenej vody.
- Pripravíme si posekanú kyslú kapustu, opražíme ju na oleji a podusíme. Zalejeme vodou a podusíme do mäkka.
- Na tanier poukladáme podusenú kapustu, navrch poukladáme uvarené knedličky. Môžeme preliať maslom alebo popraženou slaninkou s cibuľkou.
|