Knedľa parená-celiatická (fotorecept)
	        Autor receptu: elisticka
	         
	        
	        Knedľu pre celiatikov som sa snažila urobiť lebo v obchodoch ju nedostať kúpiť iba sem tam v zdravej výžive.celkom sa mi vydarila aj chuťovo je výborná tak si ju môzu naši bezlepkári vyskúšať:-)))
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	120 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút tepelná úprava  | 
Postup
- pripravíme si potrebné suroviny na knedlu a ešte som pridala múku Mantler ktorú som nenafotila ale ju už poznáte
 - do misky masypeme múky pridáme soľ,vajce a olej a do vlažnej vody dáme cukor a kvasnice a necháme vykysnúť kvások
 - ktorý vylejeme do misky a varechou vymiešame cesto
 - potom preložíme na pomúčenú dosku a vypracujeme ešte ručne
 - vypracované cesto rozdelíme na 4 diely vytvoríme si tvar aké chceme mať knedle a prikryjeme vlhkou uterkou .necháme vykysnúť 50 minút
 - po 50 minútach preložíme na pomastene naparovacie krídelko prykryjeme a necháme pariť 20 minút.vyskúšala som aj špajdlou či je aj vo vnútri dobre urobená môžete pariť na dvoch parakoch ako ja podla toho napišem aj čas 
 - vyberieme na tanier a potrieme olejom
 - pre porovnanie som urobila obrázok ako sa pekne zváčšila pri naparovaní
 - knedlu som nechala trocha vychladnúť a pokrájala na plátky.môžeme ju podávať ku gulášu ale ako som dala ja s dusenou kapustou a duseným kuracím stehienkom.dobrú chuť prajem:-))