Knäckebrot s ľanovými semienkami (fotorecept)

Autor receptu: iva63

zdravý, výborný, jednoduchý-:)

200 minút
na 20 °C

Postup

  1. do misky si dáme 300g múky celozrnnej, ktorá je na obrázku...primiešane k nej všetky suroviny ako sú uvedené v rozpise surovín
  2. hákmi vymiesime cesto
  3. dopracujeme ho rukami, nesmie sa lepiť...ja som pridala ešte jednu zarovnanú polievkovú lyžicu múky, aby mi ostali úplne čisté dlane-:)..cesto prikryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať
  4. potom si pripravíme na drevenú dosku pečiaci papier odstrihnutý podľa veľkosti plechu a vyvaľkáme cesto
  5. môžeme si pomôcť aj malým valčekom, aby sme mali pekne cesto dostatočne vyvaľkané do všetkých štyroch rohov
  6. prisunieme si plech k doske, rukami uchopíme papier aj s vyvaľkaným cestom a jedným ťahom ho premiestnime na suchý plech
  7. cesto je na plechu, bez námahy a bez poškodenia-:)
  8. krájačom na pizzu alebo radielkom si cesto pred pečením pokrájame
  9. môžeme si zvoliť ľubovolnú veľkosť-:)...pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút...teplota aj doba pečenia je u každej pečiacej rúry individuálna,tak si ju musí každý prispôsobiť podľa seba!
  10. upečený knäckebrot necháme ešte 5 minút na horúcom plechu, potom ho rozložíme na mriežku a tam ho necháme úplne vychladnúť
  11. skladovať ho môžeme aj 14 dni v dobre uzatvorenej dóze! prajem Vám dobrú chuť a zdravé chrúmanie-:)