Knäckebrot s ľanovými semienkami (fotorecept)
Autor receptu: iva63
zdravý, výborný, jednoduchý-:)
Postup
- do misky si dáme 300g múky celozrnnej, ktorá je na obrázku...primiešane k nej všetky suroviny ako sú uvedené v rozpise surovín
- hákmi vymiesime cesto
- dopracujeme ho rukami, nesmie sa lepiť...ja som pridala ešte jednu zarovnanú polievkovú lyžicu múky, aby mi ostali úplne čisté dlane-:)..cesto prikryjeme a necháme asi 15 minút odpočívať
- potom si pripravíme na drevenú dosku pečiaci papier odstrihnutý podľa veľkosti plechu a vyvaľkáme cesto
- môžeme si pomôcť aj malým valčekom, aby sme mali pekne cesto dostatočne vyvaľkané do všetkých štyroch rohov
- prisunieme si plech k doske, rukami uchopíme papier aj s vyvaľkaným cestom a jedným ťahom ho premiestnime na suchý plech
- cesto je na plechu, bez námahy a bez poškodenia-:)
- krájačom na pizzu alebo radielkom si cesto pred pečením pokrájame
- môžeme si zvoliť ľubovolnú veľkosť-:)...pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút...teplota aj doba pečenia je u každej pečiacej rúry individuálna,tak si ju musí každý prispôsobiť podľa seba!
- upečený knäckebrot necháme ešte 5 minút na horúcom plechu, potom ho rozložíme na mriežku a tam ho necháme úplne vychladnúť
- skladovať ho môžeme aj 14 dni v dobre uzatvorenej dóze!
prajem Vám dobrú chuť a zdravé chrúmanie-:)