Kláštorné rožteky

lia66 - fotkalia66, 13. decembra 2011
Kláštorné rožteky
Foto: lia66

...ono, pôvodný názov to má orechové kláštorné rožteky...ale keďže robievam aj z kokosu, tak ich mám zapísané takto...tieto sviatočné koláčiky mám od mojej starkej, Zobraziť celý popis...ono, pôvodný názov to má orechové kláštorné rožteky...ale keďže robievam aj z kokosu, tak ich mám zapísané takto...tieto sviatočné koláčiky mám od mojej starkej, ktorá ich robievala na vianoce, a vždy, keď sme sa dotrepali, tak mala minimálne 14-násť druhov zákuskov, koláčov a sušienok napečené...kiež by som sa jej niekedy vyrovnala...

Suroviny

140g
90g
100g
40g
1ks
NA OBALENIE:
 biela, mliečna, horká




Postup

  1. 1

    Zo základných surovín spracujeme cesto...dobre ho vymiesime a hneď by sa to malo spracovať...no pravdou je, že už sa mi pár krát stalo, že som cesto zabalila do mikr,sáčku...dala do chladničky a robila na druhý deň-nič sa tomu nestalo! Buď z cesta robíme malé valčeky a tvarujeme rohlíčky(ako pri klasických vanilkových, alebo orechových), alebo to robím následovne... ...cesto si vyvaľkám medzi dvoma mikr.sáčkami na požadovanú hrúbku a formičkou vykrajujem rožteky...nerobím to po jednom(asi by som sa narobila-hi, hi)-ale, až na konci som sa spamatala, žeby som mohla odfotiť môj "zlepšovák"-moje "klasické", ručne robené rožteky totiž vyzerajú príšerne...hi, hi

    Kláštorné rožteky - obrázok 1
  2. 2

    ...rožteky následne orežem nožom...

    Kláštorné rožteky - obrázok 2
  3. 3

    ...a prenesiem na plech, vyložený papierom na pečenie...

    Kláštorné rožteky - obrázok 3
  4. 4

    ...vo vyhriatej rúre na 180st pečiem cca 10/15 minút-záleží od veľkosti a hrúbky...

    Kláštorné rožteky - obrázok 4
  5. 5

    ...po vychladnutí máčam v čokoládovej poleve(každému podľa chuti-biela, mliečna, horká)...a následne na papieri na pečenie posypem orechmi, alebo kokosom...

    Kláštorné rožteky - obrázok 5
  6. 6

    ...dnes som mala ráno o piatej(pred tým, ako sme išli so starším do škôlky a mladší buntošil), len orechy...ale ešte budem robiť určite, tak použijem aj kokos. Apropó, rožteky idú pekne z papiera po vychladnutí dole-nemusíte ich dávať, ešte kým sú teplé. A toť, ešte jeden obrázok. Želám dobrú chuť... ...osobne, vždy robím z dvojnásobnej dávky-rožteky sú fantastické!!!

    Kláštorné rožteky - obrázok 6

Diskusia k receptu

lia66
Sú naozaj fantastické!...a málo surovín tam ide. Prečo sa volajú kláštorné, tak to fakt netuším...
valeri
Pozdáva sa mi recept, ukladám si ho a oceňujem Tvoj zlepšovák, len napíš či toe rožteky pečieš aj s tou furmičkou alebo bez nej. Inak takéto rožteky sadajú pekne vykrojiť aj nejakým pohárom alebo okrúhlou formičkou.
lia66
Milá valeri...na obrázkoch je to pekne vidieť-pečiem bez formičky, na papieri na pečenie...pohárom som ešte neskúšala-ale aj to je dobrý nápad.
korbacik
Podobné som včera piekla - boli to cappuccino rohlíčky a tiež som mala len 2 formičky rožtekové, tak som do formy dala mikrot. papier , vtlačila cesto a vyklopila. Vidím, že keď sme v núdzi, vymyslíme kadečo! Pekné sú.
frezia68
No veď to už asi vypnem,robíš také chute a ešte aj pekné :-)))
lia66
Ďakujem za milé komentáre...korbáčik, veď pridaj tie capuccino rožteky-isto sú skvelé!...ja kávove môžem!
marijanka712
no dievčatá inšpiráciam sa medze nekladú núdza nás pritláča k rôzným zlepšovákom tu je príklad, že aj kvočka sa niečo naučí od kuriatok ja ukladám vypadajú vynikajúco a si šikulka , ked už tak skoro ráno si toto urobila , aj ja ked som bola mladá ukrajovala som si z noci , aby som všetko stihla dnes si hovím a pomaličky každý koláčik vychutnávam lebo času je dosť zatial aj chuti.
moni1uk
rožôčky sú úžasné.....už aby som bola doma....chýba mi vára od mojej babičky :(
izabella929
sú úžasnééééé:-))šikulka...niečo také chcem aj ja piecť, takže ukladám.-)
betka11
@lia66 zaujali ma tvoje rohlíčky skúsim dceru presvedčiť aby sme upiekli "ešte"aj tieto,mala poznamočka,ako by sa zachovalo cesto keď by si dala potravinovu foliu do formičky a cesto rukou naplnila,
vyklopila na plech a piekla?mam totiž jeden rcp kde sa to takto plní,ďakujem pekný víkend
lia66
Ďakujem za komentíky... @betka11 myslím, že úplne v pohode!...toto cesto nie je, ako napríklad linecké...skôr by som ho prirovnala k medvedím labkám(myslím konzistenciou), takže kľudne môžeš plniť aj ručne do formičiek...tá fólia je tiež dobrý nápad!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia