Kláštorné rohlíčky plné orechov

archaa - fotkaarchaa, 12. novembra 2013
Kláštorné rohlíčky plné orechov
Foto: archaa

Niežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik, kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné Zobraziť celý popisNiežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik, kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné pečivo je to hotová dilema. Nikdy neviem, ktoré skôr upiecť, pretože aj tie, aj tie, aj tamtie, aaach a tieto ešte… . Zrazu ich mám na zozname asi 20 druhov. Takže som sa rozhodla, že si občas nejaké to pečivo už vopred skúsim a vychutnám. Možno vás tohto roku inšpirujem aj týmito skvelými rohlíčkami.

10 minút
príprava
10-15 minút
na 180 °C

Suroviny

140 g
100 g
50 g
100 g
1 ks
 štipka
 na ozdobu
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Z prísad vymiesime cesto, z ktorého vyváľame pár valčekov (cesto nenechávame odpočívať v chlade! ). Valčeky pokrájame na rovnaké kúsky, z ktorých vyformujeme rohlíčky a ukladáme ich na papierom na pečenie vystlaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme tak 10-15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutým rohlíčkom namočíme “chrbátik” do rozpustenej čokoládovej polevy a obalíme sekanými orieškami. Necháme stuhnúť.

    Kláštorné rohlíčky plné orechov - obrázok 1

Diskusia k receptu

momi
Tieto sa mi páčia! Dobrá alternatíva ku klasickým vanilkovým. Šupla som do KK a tieto Vianoce vyskúšam.
archaa
@momi : veru tak, u nás zmizli z povrchu tanierovéhu v priebehu pár hodín...sú výborné a je to ako píšeš zasa čosi iné...ďakujem a držím palce nech sa vydaria...:)
eviana
Krásne rohlíčky, už aj sú u mňa v abteilungu "Vianoce 2013"... sú neodolateľné, tieto isto vyskúšam :) Ďakujem Slávuška ♥
jozka2
mam rada tvoje recepty je tam stale nieco z nemeckej kuchyne.
archaa
@jozka2 : veľmi ma teší, že máš moje recepty rada.. no ja sa skôr uberám takou zdravou strednou cestou...tento receptík konkrétne nemá s Nemeckom nič spoločné..inšpirovala som sa jedným veľmi starým vydaním vianočného časopisu (ešte totalitného)...vzácne zbierky pre mňa :)
medovnicek
@Slavka aj ja si už pomaličky chystám "repertoár" na vianočné pečenie, lenže páči sa mi aj to, aj ono, takže tesne pred pečením ten môj výber musí prejsť ešte ďalším výberom, pretože pre môj nedostatok času mám obmedzené možnosti, tieto tvoje rohlíčky sa mi páčia, namáčajú sa do čokolády a orechov - to by sa určite páčilo môjmu chlapovi:)
archaa
@medovnicek : takže to aj ty dobre poznáš...veru aj ja môj repertoar nakoniec minimálne o polovicu preriedim...tvojmu chlapovi sa nimi určite zavďačíš, ten môj zabudol aj rozprávať...:D
tiginko
vyzerajú božsky...aj ja si ich ukladám do "Vianoce", len ja by som tie záverečné oriešky asi opražila, také mi chutia najviac
archaa
@alex37 : záleží od veľkosti aké budeš robiť, pri takej ako mám na foto mi vyšlo okolo 25ks a to bola bežná veľkosť takéhoto pečiva
zdenka1009
Nó,rohlíčky sa mi páčia a nebudem čakať ani do vianoc, vyskúšam ešte tento týždeň :-)
martinat
Ake su asi vysoke a kolko cm na dlzku? Dakujem. Vyzeraju veeeelmi dobre.
jozka2
martinat, este som nepocula aby sa niekto pytal ake na vysku a ake nadlzku maju byt kolaciky-ved ich vidis na obrazku tak ich zmeraj,ake dlhe urobistake budu ved rohlicky sa nerobia podla centimetra ale podla oka aby boli jednohubky aj trochu viac.Nic v zlom.
mariamka
vyzeraju na zahryznutie :) vsetko orieskove je chutne, mozno tie na obalovanie by sa mohli jemne oprazit, to uz vymyslam :) KK-Vianocne,,
otazka na ich velkost je podla mna uplne normalna, zavisi od nej dlzka pecenia..
zifi
Skvely recept - kandidat na vianocne pecenie...
archaa
@zdenka1009 : budem sa tešiť na komentárik ako chutili :)
@martinat : uuuj tak takto presne v centimetroch ti nepoviem, robím odoka také veľkosti ako nám najviac chutia...na fotke sú položené na malom tanieriku ako od kávovej šálky, tak si skús predstaviť ich veľkosť
@jozka2 : dakujem, presne tak to robím aj ja odoka, nie velke ani malé, prosto také akurát :)
@mariamka : vďaka, s tým pražením záverečných orieškov tiež vyskúšam najbližšie
@zifi : to sa teším a ďakujem!
paeva
ládnem snád aj ja. chcela som sa spýtať, môžem ich upiecť v predstihu, ttrebárs bez polevy? pretože pre d vioanocami mám fofre!
archaa
@paeva : ja to tiež takto robievam so všetkým pečivom...základy si upečiem a plním, či polievam tesne pred sviatkami...takže určite áno...
heliana
Ďalší skvelý receptík od Teba, ukladám si ho, a upčiem už cez víkend. Teraz máme sezónu vlašských orechov, tak skúsim s nimi. Ďakujem.
zdenka1009
Upečené,poliate čokoládou a posypané orechami, sú veľmi efektné a chuťovo výborné,vyšlo mi ako tebe 25ks. Dnes som robila orechové,nabudúce vyskúšam z lieskových orechov. Zistila som, že sú tu už pridané rcp na rohlíčky,ale tvoj mi padol do oka prvý,ďakujem :-)
archaa
@heliana : držím palce nech sa vydaria! Dakujem!
@zdenka1009 : to ma teda veľmi teší, že si rohlíčky skúsila a že majú úspech! Rado sa stalo! :)
dahlia63
výborný recept i v Praze ho vyzkoušíme. Díky za inspiraci :-)
alex37
@archaa , už ich mám hotové, sú krásne, už len čakajú na čokoládový kúpeľ :-) ďakujem ešte raz za recept /už mám zarobené aj cesto na tvoje Špaldové anjelske očká, čaká v chladničke, dnes sa bude piecť :-)
wauu
Take jednoduche a pitom super napad poliat cokoladou a posypat orechami.ja si tie oriesky vopred oprazim na masle s vanilkou.mnam chceme viac takych receptov ;-)
alex37
ďakujem za skvelý receptík , vlastne dva aj špaldové anjelské očká - plnila som čokoládou, týmto aj ostatným varecháčkam /BB kolieska, orechové štangličky, vanilkové rohlíčky/ Ste skvelé dievčatá :-)


archaa
wooooooooooooooooooow! ďakujem za nádherné foto @alex37 ! Ty si skvelá! Ja ďakujem!
kavicka11
Ahoj :-) dnes som ich piekla a chválim, s cestom sa výborne pracovalo, chuť vynikajúce takže moc ďakujem za skvelý recept
1x archaa
archaa
@kavicka11 (10.12.2018 18:58)

Velmi sa tesim, ze si si receptik oblubila a dakujem za spravicku !
babinka
Dnes som vyskusala po rokoch planovania aj tento recept. Namiesto rozkov som vykrajovala stamperlikom, do jednej casti cesta pridala kakao a piekla iba 10 minut. Vysli mi dva plechy. Spotrebovala som aj zvysky bielej I horkej cokolady. Netrapila som sa s ozdobovanim, bola to skutocne rychlovka. A tie svetle kolieska s orechami som uz piekla v rure, skusala som namacat surove a da sa, ale na kakaovych to skusim na buduce. Pre inspiraciu prikladam foto






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia