Foto: archaa
Niežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik, kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné Zobraziť celý popisNiežeby som už vypekala na Vianoce, neľakajte sa !!! Ešte máme nejaký ten týždnik, kým všetky začneme piecť. Ale keď sa chystám piecť vianočné pečivo je to hotová dilema. Nikdy neviem, ktoré skôr upiecť, pretože aj tie, aj tie, aj tamtie, aaach a tieto ešte… . Zrazu ich mám na zozname asi 20 druhov. Takže som sa rozhodla, že si občas nejaké to pečivo už vopred skúsim a vychutnám. Možno vás tohto roku inšpirujem aj týmito skvelými rohlíčkami.
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z prísad vymiesime cesto, z ktorého vyváľame pár valčekov (cesto nenechávame odpočívať v chlade! ). Valčeky pokrájame na rovnaké kúsky, z ktorých vyformujeme rohlíčky a ukladáme ich na papierom na pečenie vystlaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme tak 10-15 minút. Potom vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutým rohlíčkom namočíme “chrbátik” do rozpustenej čokoládovej polevy a obalíme sekanými orieškami. Necháme stuhnúť.
otazka na ich velkost je podla mna uplne normalna, zavisi od nej dlzka pecenia..
@martinat : uuuj tak takto presne v centimetroch ti nepoviem, robím odoka také veľkosti ako nám najviac chutia...na fotke sú položené na malom tanieriku ako od kávovej šálky, tak si skús predstaviť ich veľkosť
@jozka2 : dakujem, presne tak to robím aj ja odoka, nie velke ani malé, prosto také akurát :)
@mariamka : vďaka, s tým pražením záverečných orieškov tiež vyskúšam najbližšie
@zifi : to sa teším a ďakujem!
@zdenka1009 : to ma teda veľmi teší, že si rohlíčky skúsila a že majú úspech! Rado sa stalo! :)
Velmi sa tesim, ze si si receptik oblubila a dakujem za spravicku !