Klasické české koláče
Autor receptu: redakcia
6-8 porcií |
80 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko s droždím, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple hodinu kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10–15 minút.
- Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme ich prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom. Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovú plnku dáme na pripravené koláčiky.
- Navrchu ozdobíme koláčiky po lyžičkách slivkovým lekvárom zmiešaným s PL rumu, podľa chuti posypeme hrozienkami a dáme piecť.
|