Klasické české koláče

Autor receptu: redakcia

6-8
porcií
80 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do misy dáme všetky sypké suroviny na cesto, pridáme vajcia, mlieko s droždím, maslo a zarobíme cesto, ktoré potom necháme v teple hodinu kysnúť. Po vykysnutí rozdelíme cesto na 20 bochníčkov, ktoré necháme kysnúť ďalších 10–15 minút.
  2. Na vymastenom plechu urobíme z bochníčkov koláče (vytlačíme ich prstami) tak, aby mali zvýšený okraj. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom. Všetky suroviny na tvarohovú plnku ušľaháme. Tvarohovú plnku dáme na pripravené koláčiky.
  3. Navrchu ozdobíme koláčiky po lyžičkách slivkovým lekvárom zmiešaným s PL rumu, podľa chuti posypeme hrozienkami a dáme piecť.