Kinder mliečny rez

mimiandy - bez fotkymimiandy, 13. marca 2013
Kinder mliečny rez
Foto: mimiandy

Niečo sladké pre našich drobčekov :)

10 minút
príprava

Suroviny

5 ks
100 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vajíčka rozdelíme. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Bielka vyšľaháme na sneh. Do žĺtkov pridáme kakao, bielka a dáme na plech .

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme si vyhriať rúru na 190°C. Hotovú masu vylejeme na plech a pečieme asi 10´minút. Medzi tým si vyšľaháme šľahačku, jeden tvaroch mäkký jemný, troška vanil.cukru...

  3. 3

    Vychladené cesto natrieme šľahačkou a necháme schladiť..pred podávaním posypať kokosom dobrú chuť

Diskusia k receptu

ubka
myslím, že na múku zabudla, ved na obrazku vidno aj hore aj na spodku hnedý plát, že by to narástlo bez múky?? možno nám to autorka vysvetlí..
jankaaa73
Prepáč a to si ešte nepočula, že namiesto múky sa do cesta dáva kakao? Samozrejme, že nejde o veľké množstvá.
jankaaa73
A este som zabudla podakovat za tento uzasny
kolacik bez MUKY, pretoze moja dcera je celiaticka a som velmi vdacna za kazdy takyto receptik obzvlast ked je to nieco co mohla jest pred 3 rokmi ako nediagnostikovana celiaticka.
daniella9
@ubka
no veru, múka tam nejde, to ,,cesto' je také najmä vdaka kakau a snehu z bielkov. Ja zvyknem ešte pridať menej cukru a med. A z cukru trstinový:-)
danielcacka
koláčik je výborný a pre jankaaa73 moja mam ho robí pre vnuka, ktorý ma celiakiu a jemu veľmi chutí
jankaaa73
Kolacik dokonceny, prave sme ho ochutnali a musim povedat , ze je veeeelmi mnamkovy :-), akurat som do tvarohu pridala trosku viac cukru a par kvapiek citronovej stavy.
3sandra3
pečieme dve cestá, alebo to jedno cesto prekrojíme na polovicu?
jankaaa73
ja som piekla jedno cesto a prekrojila na polovicu, ale kolacik nabuduce urcite spravim z dvojitej davky :-)))
jannynda
to cesto mi nejak nevyšlo....práve som ho dorobila je brutalne tenké :-D takže nebude také ako na obrázku ale to nevadí ...
mimiandy
ano ano máte pravdu koláčik je bez múky..preto je cesto také jemnučké a chutnejšie kedže je tam kakao a sneh...táto dávka víde na jeden plech čiže cesto sa potom prekrojí na polovicu a prikryje druhým plátom...ale ked ho už robievam tak vždy z dvojitej dávky kedže sa hned zje..niekedy nestihne ani vychladnúť :D:D
tiež dávam do plnky k tvarohu lyžičku medu..je potom taká chutnejšia plnka( ale každému ako chutí)
barcicka
Vyzerá super,môžem sa spýtať aké množstva na váhu je ten tvaroh a smotana?Dakujem;)
mimiandy
@barcicka stačí smotana 33% 125 ml alebo ked bude aj 150 ml bude viac plny, a tvaroch tiež dávam 150 g
vikus
Ja žasnem,úplne ako z obchodu. Nedávno som ho robila.
sisuk
dnes padla voľba na mliečny rez. Z jednej dávky už bol v chladničke, ale rýchle sme zamiešali aj druhú dávku... Je super!
dadka23
Ja davam lyzicu kukuričnej mučky do cesta a lyzicu medu aj do cesta aj do plnky a cokopolevu jemnu vrstvu a je paradny
saracake
Robievam pravidelne, pripájam pochvalný coment, recept bezchybný. Drobné rady: @jannynda , cesto je presne rozrátané na plech 25x 35, prepolí sa po dĺžke. Dva plechy tejto veľkosti sú ideálne, aby sa každému ušlo. Tiež dávam med, škrobovú múčku a 100% belgické kakao, ktoré odporúčam vyskúšať. Iné ani nepoužívam. Chuť čokolády a mliečnej plnky, božská.
Tento recept používam aj na bezlepkový tortový korpus. Doteraz si pošmakoval každý, i taký, čo sa s lepkom priatelí.
barus77
ďakujem za receptík, dnes som robila... cesto sa mi ale hrooozne prilepilo ku papieru, neviem či som ho málo upiekla, ale vyzeralo byť už prepečené, tak som mala miernu paniku :D ale nakoniec sa mi ho podarilo odlepit. vďaka za recept
hilda62
Odskušané, vybornééé mnamky .Dakujem za recept.
sabinalenovo
Naprosto mnamkozni. Jednoduche a rychle. Bala jsem se ze mi nevyskoci, ale vyskocil paradne. Chce to opravdu hodne naslehat. Diky za super receptik.
sannn
Kocky neviete ci by sa z tohto receptu dala spravit torta? Ze by som cesto upiekla na dva krat v okrúhlom plechu.tak by som mala vlastne 4 cesta a medzi ne dat krem.to by sa dalo? Ja som inak antitalent...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia