Kinder mliečny rez medový

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 23. februára 2013

väčšina receptov nie je s medom, ale tento áno - mňam

12
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
7 lyžíc
10 lyžíc
1 bal.
2 lyžice
4 lyžice
4 lyžice
Plnka:
500 g
150 ml
1 bal.
3 lyžice
1 bal.
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme na chvíľu do chladničky. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a kakao a poriadne vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame bielkový sneh a cesto vylejeme do 2 hlbokých plechov vyložených papierom a dáme upiecť do vopred dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút. (Cesto vyjde na dva plechy, aj keď ho treba poriadne rozotrieť a miestami to vyzerá len ako pošpinený papier, ale v rúre trošku podrastie.)

  2. 2

    Z mlieka a prášku si vyšľaháme tuhú šľahačku. V mise ručne zmiešame tvaroh a med a pridáme šľahačku. Vo vode necháme napučať želatínu cca 10 minút, potom ju zohrejeme, aby sa rozpustila (nevaríme), rýchlo do nej pridáme 3 lyžice krému a dobre rozmiešame a potom vlejeme do zvyšku krému a vymiešame.

  3. 3

    Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Na jeden z nich nalejeme trošku krému a dáme do chladničky na minútku stuhnúť. Takto postupne pridávame krém po vrstvách a chladíme. Nedá sa natrieť všetok naraz, lebo je dosť riedky, keďže je tam len 1 želatína na dosť veľa krému, ale to stačí, po stuhnutí bude mať takú správnu konzistenciu, keby sme dali viac želatíny, bude príliš tuhý. V chladničke krém stuhne raz-dva, takže aj keď ho vrstvíme na 4-5 krát, netrvá to dlho. Na poslednú vrstvu položíme druhý plát cesta a necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc.

  4. 4

    Nakrájame na 12 kúskov (2 rady po 6) v približnej veľkosti ako originál Kinder mliečny rez a môžeme jednotlivé kúsky zabaliť do potravinárskej fólie a poukladať do chladničky.

Diskusia k receptu

ancicka
Podľa mňa si moc nezmenila,ked si dala do plnky med.
ola111
Dala by som si veru,dobre si to vymyslela s tým balením,vždy je jeden kúsok pripravený ku káve :))
elysa
Ja som ešte takéto nerobila,určite ho skúsim :)
lubka272
Myslíš že keby som dala namiesto toho jemného tvarohu domáci (ten je hrudkovity) a rozmixovala ho že by to bolo dobre??
zuzlik0402
Ďakujem.
@lubka272 podľa mňa keď rozmixuješ hrudkovitý tvaroh, nič nepokazíš, len neviem, či nebude redší ako termizovaný a či nebude treba dať napríklad 2 želatíny, aby si plnka udržala aspoň takú konzistenciu, že ju budeš môcť vrstviť na cesto. Odskúšaj, držím palce.
tori111222
TAK toto je ten pravý kinder rez.. a na nedeľu pečiem... ďakujem..1*****
katka90
v originali je tiez med, aspon v reklame to tvrdia, takze tato verzia sa mi paci :) aky je rozdiel ked sa tam dava slahacka v prasku, a keby som dala normalnu vyslahanu? a ako dlho asi rezy vydrzia kym nestvrdnu?
zuzlik0402
@katka90
neviem ti povedať, aký je rozdiel v šľahačke, ja kupujem len tú v prášku kvôli trvanlivosti, lebo zase ju nepoužívam tak často
a ako dlho rezy vydržia ti povedať neviem, u nás je tak do 2 dní po nich, nemajú čas ani len obschnúť, nieto ešte stvrdnúť :-)
acreate

Dnes som recept vyskusala......dlho som dumala pri tej zelatine....ci ju pripravit podla navodu,alebo azda k nej maju patrit 4 lyzice vody..... rozhodla som sa pre kompromis a pripravila som zelatinu podla navodu, ale dala som jej do plnky menej,...
Velmi dakujem za recept, je skvely, ja vsak kazdopadne budem rozmyslat nad alternativou tej zelatiny a do piskotov dam nabuduce urcite viac cukru......
sunny93
s tou práškovou želatínou, to bude chyba, nie? robila som podľa receptu a vo vode nenapučala. Musela som ísť podľa návodu na obale, inak by som sa veru k výsledku nedopracovala. inak recept super, všetko ostatné v poriadku, podarilo sa mi to na jednotku :)
lasagna1
Ahoj.Nezabudli ste do plnky viac sladidla?Akéhokoľvek.Mojim stravníkom sa zdal koláčik nesladký.Potrela som ho čokoládou a bolo to lepšie,ale naozaj bol primálo sladký.A zabudli ste napísať,aký veľký balíček želatíny.Ja mám z Tesca dosť veľké balenie.Nie všetci vieme,koľko dať.Inak je to najlepší recept zo všetkých kinder na vareche.Vďaka.
zuzlik0402
@lasagna1
Do plnky naozaj nedávam viac sladidla, ten med stačí a šľahačku v prášku kupujem tiež s obsahom cukru (nie tú bez cukru, čo sa používa napr. na chrenovú plnku do šunkových roliek), čo sa týka želatíny, ja kupujem tie malé sáčky Dr. Oetker - to má asi 20 g.

A ďakujem za pochvalu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia