Foto: zuzlik0402
väčšina receptov nie je s medom, ale tento áno - mňam
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
7 lyžíc |
|
10 lyžíc |
|
1 bal. |
|
2 lyžice |
|
4 lyžice |
|
4 lyžice |
|
Plnka: | |
500 g |
|
150 ml |
|
1 bal. |
|
3 lyžice |
|
1 bal. |
|
4 lyžice |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vložíme na chvíľu do chladničky. Žĺtky s cukrom dobre vymiešame, pridáme múku, prášok do pečiva, olej, vodu a kakao a poriadne vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame bielkový sneh a cesto vylejeme do 2 hlbokých plechov vyložených papierom a dáme upiecť do vopred dobre vyhriatej rúry na 180 stupňov na 7 minút. (Cesto vyjde na dva plechy, aj keď ho treba poriadne rozotrieť a miestami to vyzerá len ako pošpinený papier, ale v rúre trošku podrastie.)
- 2
Z mlieka a prášku si vyšľaháme tuhú šľahačku. V mise ručne zmiešame tvaroh a med a pridáme šľahačku. Vo vode necháme napučať želatínu cca 10 minút, potom ju zohrejeme, aby sa rozpustila (nevaríme), rýchlo do nej pridáme 3 lyžice krému a dobre rozmiešame a potom vlejeme do zvyšku krému a vymiešame.
- 3
Z upečených plátov opatrne stiahneme papier. Na jeden z nich nalejeme trošku krému a dáme do chladničky na minútku stuhnúť. Takto postupne pridávame krém po vrstvách a chladíme. Nedá sa natrieť všetok naraz, lebo je dosť riedky, keďže je tam len 1 želatína na dosť veľa krému, ale to stačí, po stuhnutí bude mať takú správnu konzistenciu, keby sme dali viac želatíny, bude príliš tuhý. V chladničke krém stuhne raz-dva, takže aj keď ho vrstvíme na 4-5 krát, netrvá to dlho. Na poslednú vrstvu položíme druhý plát cesta a necháme dobre vychladnúť, najlepšie cez noc.
- 4
Nakrájame na 12 kúskov (2 rady po 6) v približnej veľkosti ako originál Kinder mliečny rez a môžeme jednotlivé kúsky zabaliť do potravinárskej fólie a poukladať do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lubka272 podľa mňa keď rozmixuješ hrudkovitý tvaroh, nič nepokazíš, len neviem, či nebude redší ako termizovaný a či nebude treba dať napríklad 2 želatíny, aby si plnka udržala aspoň takú konzistenciu, že ju budeš môcť vrstviť na cesto. Odskúšaj, držím palce.
neviem ti povedať, aký je rozdiel v šľahačke, ja kupujem len tú v prášku kvôli trvanlivosti, lebo zase ju nepoužívam tak často
a ako dlho rezy vydržia ti povedať neviem, u nás je tak do 2 dní po nich, nemajú čas ani len obschnúť, nieto ešte stvrdnúť :-)
@tori111222
Ďakujem.
Dnes som recept vyskusala......dlho som dumala pri tej zelatine....ci ju pripravit podla navodu,alebo azda k nej maju patrit 4 lyzice vody..... rozhodla som sa pre kompromis a pripravila som zelatinu podla navodu, ale dala som jej do plnky menej,...
Velmi dakujem za recept, je skvely, ja vsak kazdopadne budem rozmyslat nad alternativou tej zelatiny a do piskotov dam nabuduce urcite viac cukru......
Do plnky naozaj nedávam viac sladidla, ten med stačí a šľahačku v prášku kupujem tiež s obsahom cukru (nie tú bez cukru, čo sa používa napr. na chrenovú plnku do šunkových roliek), čo sa týka želatíny, ja kupujem tie malé sáčky Dr. Oetker - to má asi 20 g.
A ďakujem za pochvalu :-)