Kešu torta
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
60 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
2 PL |
|
Plnka 1: | |
200 ml |
|
70 g |
|
50 g zomleté |
|
150 g |
|
20 g |
|
Plnka 2: | |
300 ml |
|
35 g |
|
25 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C asi 25 minút.
- 2
Plnka 1: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme puding a ešte za horúca doň pridáme kešu orechy. Puding necháme vychladnúť a nakoniec doň zašľaháme maslo.
- 3
Plnka 2: Smotanu a cukor privedieme do varu a pridáme kakao. Varíme, až kým sa kakao úplne nerozpustí. Dáme na 24 hodín vychladnúť.
- 4
Na korpus natrieme smotanovú plnku a na ňu navrstvíme orieškovú plnku. Nakoniec môžeme povrch posypať kakaom alebo orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V orieškovej plnke nie je kakao a podľa obrázku je na vrchu kakaová plnka,tak ako to je vlastne?