Kešu torta
Michaela Záňová
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015
cukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 11. októbra 2015

Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 20 g |
|
| 2 PL |
|
| Plnka 1: | |
| 200 ml |
|
| 70 g |
|
| 50 g zomleté |
|
| 150 g |
|
| 20 g |
|
| Plnka 2: | |
| 300 ml |
|
| 35 g |
|
| 25 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vysypanej tortovej formy a pečieme pri 180°C asi 25 minút.
- 2
Plnka 1: Z mlieka, cukru a zo zlatého klasu uvaríme puding a ešte za horúca doň pridáme kešu orechy. Puding necháme vychladnúť a nakoniec doň zašľaháme maslo.
- 3
Plnka 2: Smotanu a cukor privedieme do varu a pridáme kakao. Varíme, až kým sa kakao úplne nerozpustí. Dáme na 24 hodín vychladnúť.
- 4
Na korpus natrieme smotanovú plnku a na ňu navrstvíme orieškovú plnku. Nakoniec môžeme povrch posypať kakaom alebo orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








V orieškovej plnke nie je kakao a podľa obrázku je na vrchu kakaová plnka,tak ako to je vlastne?