Kelové rezne

Autor receptu: jezibabka1

Mala som dnes na pláne urobiť AVANKINE zapekané šunkové rolky. Ráno som pozrela na stav účtu v peňaženke a že "do kelu" ! Málo éčiek a do almužny z ÚP ešte pár hodín. No čo už, keď do kelu, tak s kelom:))

Postup

  1. Kel rozoberieme na listy, rozrežeme ich na polovice a odstránime tvrdé časti.
  2. Do hrnca dáme variť vodu, posolíme, keď vrie, pridáme do nej kelové listy a obvárame asi 10 min. scedíme a necháme vychladnúť. (ak si zachytíme vodu z uvareného kelu, použijeme ju na zeleninkovú polievku)
  3. 3-4 listy uložíme na seba, obalíme v klasickom trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vyprážame. Kto má chuť, môže medzi kelové listy dať šunku a plátkový syr, ale potom už zanikne tá typická kelová chuť.
  4. príloha: varené zemiaky, zemiaková kaša (ako dnes ja ) hranolky, pečené zemiaky a pod.