Keď sa nás pani zima opýta... nakladaná cvikla (červená repa)

sonulienka - fotkasonulienka, 22. októbra 2013

Už som Vám ponúkla recept na nakladaný karfiol a teraz Vám ponúkam na nakladanú cviklu /červenú repu./ Tak ako ju nakladám ja už tiež Zobraziť celý popisUž som Vám ponúkla recept na nakladaný karfiol a teraz Vám ponúkam na nakladanú cviklu /červenú repu./ Tak ako ju nakladám ja už tiež veľa rokov.

Suroviny

Nálev:
2 l
1/2 l
1 ks
18 PL




Postup

  1. 1

    Uvarila som cviklu keď sa uvarila asi 1-1 1/2 hod. nechala som ju vychladmúť - očistil a popretláčal na pretláčatku na zemiaky /manžel/ ja som tatiaľ pripravila poháre víčka.

    Keď sa nás pani zima opýta... nakladaná cvikla (červená repa) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarila som si nálev. Mala som asi tak 7 kg cvikli tak som urobila nálen dve dávky a do toho som dala 2 sáčky fenikel a 1 sáčok aníz. Nechala postáť aby to prešlo nálevom.

    Keď sa nás pani zima opýta... nakladaná cvikla (červená repa) - obrázok 2
  3. 3

    Keď bola cvikla očistená a nakrájaná začala som plniť poháre.Naplnila som 35 pohár 3 dcl. Pozalievala som ich nálevom ale nálev precedím čiže zalievam cez sitko tak ako karfiol. Ale cviklu ešte sterilizujem 20-25 minút.

    Keď sa nás pani zima opýta... nakladaná cvikla (červená repa) - obrázok 3
  4. 4

    No a može prísť pani zima.

Diskusia k receptu

jerica
Sonka, paráda, škoda , že nie som pani zima, zásoby máš aj na viac rokov, ale viem ako to chodí, rozdávaš a z toho máš radosť väčšiu ako keby prišla zima. V sobotu som robila cviklu, len zopár pohárov na rýchlu spotrebu, pre deti a niečo pre nás, robievam vždy na čerstvo, aj ked by sa zišlo, mať zavarené. *****
sonulienka
Jarka máš pravdu,že podávam aj deťom veď to poznáš.A mávala som aj viac podľa toho koľko sa nám urodilo. Ale tento rok sme 2x zasiali cviklu a neurodilo sa nám nič tak sme museli kúpiť lebo ju ľúbime.
Ďakujem za komentík.
izabella929
@sonulienka..kr ásna práca..si veľmi šikovná)).tvoje police sa začínajú podobať tým mojim v kúzelnej komôrke...mne tam ešte netróni cvikla, lebo nemám prázdne poháre, ale na mňa to ešte čaká...mám jej iba 20kg. v pivnici...bude fuška na celý deň...všetko sa veru zíde...a cviklu máme radi..robievam ju s chrenom, ale minulý rok som robiila s jablkom a cibuľou a bola skvelá...nech sa ti darí.-))
ebaka
nádherný pohľad do komôrky...robím tak ako ty,je to rokmi odskúšaný recept
sonulienka
Ďakujem Vám Izka nezávidím Ti tú prácu ale keď je to uý v polici je to radosť.
havino
ti poviem teda @sonulienka , si pedant a gazdina na 1*, ukážkové police, tak sa mi to páči, naškrečkované, ja sa do tej mojej špajze občas len tak zakukám a veru spokojná som tento rok tiež, ja už cviklu som len 9 kg
pusta
@sonulienka , pilná si ako včelička, poličky sa smejú od radosti a žiaria dobrotami :-)))
vynikajúci receptík na cviklu. ja dávam ešte chren a miesto anízu a feniklu celú rascu. skúsim aj podľa teba.
klobúk dole a palec hore.
babkamt
Tento rok sa ani mne nedarilo s cviklou. Iné roky rozdávam.Tento rok som si musela na zaváranie kúpiť.Tvoje police sú plné dobrôt.Cviklu máme radi , nesmie chýbať na našom stole.Tiež do nej dávam aníz , fenikel a chren.
ampara
Nádhera! Pri tej poslednej fotke mi napadlo,že môže prísť aj jadrový výbuch,nielen zima.
sonulienka
Srdečná vďaka všetkým ale zas toho toľko nie je sú gazdinky aj tu medzi nami čo sa nemožem s nimi porovnať. Ale zas čo mám to musí stačiť.
Ešte raz díky.
garanco
Aj moja cvikla čaká na prázdne poháre, ale pripravujem ju inak - ako to robievala moja mama - postrúhanú, bez nakladača a príchute dávam od oka. Ale tá komôrka (iste aj mnoho ďalších) pred zimou vyzerá lákavo...
sonulienka
@garanco aj ja som tak robievala a dávala som aj chren ale obľúbili sme si celá rodina takto už inak nechcú tak chcem vyhovieť všetkým.A ďakujem za komentík.
helanka
Ste sikovna gazdinka, aj moja babka mala taketo dobroty v polickach
vikina123
Už aby ta cvikla bola. Aj ja si urobím podľa tvojho receptu. Vďaka.
gitka61
Prave som hladala recept na cviklu mam ju v zahrade neurekom a tvoj recept vyskusam dufam ze nam bude chutit potom dam vediet vcera som zavarala uhorkovy salat z varechy a bol uzasny vsetkym velmi chutil a dakujem za recept
sonulienka
@gitka61 vitaj na vareche. Som rada, že si vybrala môj recept. Dúfam len, že bude chutiť. Napíš prosím Ťa odozvu. Ďakujem.
henny44
Super receptík, už som tak 2x skúsila a cviklička podľa môjho gusta....len ju nahrubo nastrúham na kolieska,alebo na slížiky. Vďaka zaň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia