Kávovo-čokoládový dezert

timara - fotkatimara, 14. apríla 2014
Kávovo-čokoládový dezert
Foto: timara

Niečo pre milovníkov horkej čokolády a kávy. (Gordon Ramsay)

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

100 g
125 g
4 PL
2 PL
150 ml
na dozdobenie:
 vyšľahaná
 nastrúhaná




Postup

  1. 1

    V hrnci si nad parou roztopíme čokoládu, odstavíme a necháme vychladnúť. V mise si vyšľaháme šľahačku.

  2. 2

    V druhej mise si vymiešame mascarpone s cukrom, potom postupne pridáme 4 lyžice vychladnutého espressa a vychladnutú čokoládu. Nakoniec všetko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

  3. 3

    Plníme do pohárikov alebo misiek v ktorých budeme dezert servírovať a dáme cez noc do chladničky vychladnúť. Pred podávaním dozdobíme lyžičkou vyšľahanej šľahačky, rozdrvenými karamelovými sušienkami a nastrúhanou horkou čokoládou.

Diskusia k receptu

alex37
káva, čokoláda, a to ostatné, proste skvelé :-)***** KK
babidka
Neviem ako to chuti vychladene - ale viem , ako chuti cerstvo urobene :-) Vyborne ! Aj bez karamelovych susienok - mala som doma iba obycajne maslove .....
timara
@babidka teší ma, že si vyskúšala a chutilo. Určite môže byť aj s maslovými alebo inými sušienkami alebo aj ten krém by mohol byť z bielej čokolády :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia