Foto: figovnik
Postup
-
1
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br /> Na plnku: 43 g mliečnej čokolády, 12 g bielej čokolády, 0,3 dl smotany na šlahanie, 1ČL inštantnej kávy.
- 2
Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html
- 3
Príprava plnky : Smotanu dáme v hrnci zohrievať, keď začne bublať pridáme na kúsky polímanú čokoládu. Miešame kým sa neroztopí a pridáme kávu. Poriadne rozmiešame, necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky na pol hodinku. Môžeme plniť škrupinky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a mám ešte jednu otázku, všade píšeš že treba použiť kvalitnú čokoládu, je to preto že sú to proste pralinky, alebo preto že ak by som použil napríklad čokoládu na varenie, tak by to nebolo dobré ?