Kávové pralinky

figovnik - bez fotkyfigovnik, 30. mája 2013
Kávové pralinky
Foto: figovnik

Suroviny

250 g
Na plnku:
43 g
12 g
0,3 dl
1-2 ČL




Postup

  1. 1

    Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br /> Na plnku: 43 g mliečnej čokolády, 12 g bielej čokolády, 0,3 dl smotany na šlahanie, 1ČL inštantnej kávy.

  2. 2

    Postup : ako vyliať škrupinku pre pralinky a všetko ostatné sa dočítate tu - http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-vseobecne-postup-vyroby/41420-recept.html

  3. 3

    Príprava plnky : Smotanu dáme v hrnci zohrievať, keď začne bublať pridáme na kúsky polímanú čokoládu. Miešame kým sa neroztopí a pridáme kávu. Poriadne rozmiešame, necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky na pol hodinku. Môžeme plniť škrupinky.

Diskusia k receptu

ochino
nádherné- hodili by sa mi ku kávičke- keby že bývam bližšie, prídem na koštovku...niekedy to vyskúšam vyrobiť- obdivujem tvoju trpezlivosť a tvorivosť- nech sa darí...
figovnik
zadaj si do googlu polykarbonátové formy na pralinky... nájde ti to aj viac možností. Silikónové zas ponúka aj tescoma :)
mcchickenka
ahoj, potrebujem trosku poradit, skusam tvoje recepty na plnky a zatial mi vsetky vychadzaju a chutovo su uzasne, len tato kavova uz sa mi 3x nepodarila, nikdy mi nezhustne ... neviem kde robim chybu, poradis mi prosim? dakujem :)
figovnik
Ahoj, no fakt neviem takto, lebo táto kávová je jedna z najhustejšiích !! ostatné sú omnoho tekutejšie.. vedela by si mi keď tak napísať postup ako to robíš?- presne. kľudne môžeš aj na mail : info@figovnik.com... budem rada ak ti poradím, tak preto potrebujem viac info.a celkovo v hocičom ak viem kľudne sa pýtaj na všetko ... :)
mcchickenka
ahoj, dakujem pekne, zistila som, ze som truba, a moj rozum nedokaze rozlisit medzi 0,3dl a 3dl :)) vsetko sedi, plnka zhustla a je skvela, dakujem :)
figovnik
Super teda ! teším sa - akurát som ti aj na mail odpísala a až potom som si to všimla tu :) som rada že sa to vyriešilo :)
vydra111
robil som tieto pralinky, podľa toho nového postupu, na škrupinky som použil horkú čokoládu, inak všetko rovnako, šlo to dobre, ale... nechceli sa mi potom vyklopiť zo silikónovej formy takže som ich musel vytlačiť a trochu sa popučili, nevieš čím to bolo že nechceli vypadnúť ?
a mám ešte jednu otázku, všade píšeš že treba použiť kvalitnú čokoládu, je to preto že sú to proste pralinky, alebo preto že ak by som použil napríklad čokoládu na varenie, tak by to nebolo dobré ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia