Foto: elisticka
Výborný kávový koláčik som prepracovala na celiatický.Je veľmi jemný a lákavý -hotové pokušenie:-))
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
1 PL |
|
40 g |
|
1 PL |
|
100 g (jemne) |
|
60 g rozpustené |
|
|
|
200 ml |
|
60 g |
|
30 g |
|
1 PL |
|
70 g |
|
70 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
pripravíme si všetky suroviny na pečenie
-
2
odvážime si múku, pridáme orechy,kávu a kakao a premiešame (ak nie ste celiatici tak si dajte hladkú múku)
-
3
nad parou vyšľaháme bielky s cukrom do peny
-
4
pridáme zmes múky a jemne spolu spracujeme
-
5
prilejeme roztopené maslo a domiešame
-
6
hmotu si dáme do vrecka s okrúhlou špičkou a robime krúžky o veľkosti 5-6cm na plech vystlaný papierom na pečenie.dáme do vyhriatej rúry na 160 st.(multifunkčno) lebo sú dva plechy a pečieme 20 minút.upečené necháme vychladnúť a jemne odoberieme z papiera
-
7
zakiaľ sa pečú kolieska uvaríme si puding z mlieka , zlatého klasu,cukru a kávy (môžeme pridať aj jedno žltko ) a necháme vychladnúť
-
8
do vychladnutého pudingu pridáme maslo a palmarín a mixérom vypracujeme jemnú penu ktorou naplníme vrecko s ozdobnou špičkou
-
9
polovicu kolečiek si otočíme spodnou stranou na vrch a vrecúškom nastriekame plnku
-
10
prikryjeme druhou polovicou koliečok a dáme vychladiť
-
11
dozdobíme roztopenou čokoládou a môžeme maškrtit:-)) dobrú chuť !!
Asi neodolám a hned zítra je upeču.
Asi neodolám a hned zítra je upeču.