Karfiolový šalát s mramorovaným vajíčkom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Výborná večera,ale i desiata,alebo olovrant.

4
porcie
30 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
  2. Vajcia dáme variť,po 5 min.varenia ich vyberieme,škrupinku popraskáme lyžicou a dáme naspäť variť do vody.
  3. V čajovej vode ich varíme ešte 5 min. a necháme ich vo vopde,aby sa dobré zafarbili.Potom ich olúpeme pod tečúcou vodou. Toto si môžme pripraviť dopredu.
  4. Na hrubo pomleté arašidové oriešky si nasucho opražíme na panvici.
  5. Pripravíme si dresing:nahladko vymiešame zmäknute maslo,kečup,ocot,polovicu arašidov,jogurt a kari korenie.
  6. Dresing vylejeme na karfiol,osolíme,okoreníme a premiešame.
  7. Ku každej porcii pridáme po jednom vajci,posypeme orieškami a ľubovoľne ozdobíme. Podávame s tmavým chlebom.