Karfiolový šalát s mramorovaným vajíčkom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Výborná večera,ale i desiata,alebo olovrant.
4 porcie |
30 minút príprava |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Karfiol si uvaríme v osolenej vode do polomäkka.
- Vajcia dáme variť,po 5 min.varenia ich vyberieme,škrupinku popraskáme lyžicou a dáme naspäť variť do vody.
- V čajovej vode ich varíme ešte 5 min. a necháme ich vo vopde,aby sa dobré zafarbili.Potom ich olúpeme pod tečúcou vodou.
Toto si môžme pripraviť dopredu.
- Na hrubo pomleté arašidové oriešky si nasucho opražíme na panvici.
- Pripravíme si dresing:nahladko vymiešame zmäknute maslo,kečup,ocot,polovicu arašidov,jogurt a kari korenie.
- Dresing vylejeme na karfiol,osolíme,okoreníme a premiešame.
- Ku každej porcii pridáme po jednom vajci,posypeme orieškami a ľubovoľne ozdobíme.
Podávame s tmavým chlebom.