Karfiolová nátierka

Autor receptu: alexola

Keďže počas pracovných dní varím len pre seba, celú hlávku karfiolu využijem v rôznych jedlách. Momentálne je v zeleninovej polievke a v jedle, ktoré som jedávala počas stredoškolských čias u babky a ktoré vám teraz ponúkam. Jeho príprava je veľmi jednoduchá, možno sa sem ani príliš nehodí, ale naopak niekoho možno inšpiruje... Doteraz som k takto pripravenému karfiolu robila varené zemiaky, no dnes pri čakaní na ich dovarenie ma napadlo aj toto použitie:

2 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Karfiol uvaríme alebo uparíme do mäkka, ak sme varili, zlejeme vodu. Mäkký karfiol premiešame vidličkou, čím sa z neho vytvorí (skoro)kaša s kúskami karfiolových ružičiek. Pridáme tavený syr a kyslú smotanu, ochutíme soľou a mletou červenou paprikou, prípadne bylinkami podľa vlastného výberu. Množstvo a použité suroviny si samozrejme môžte upraviť podľa seba. Ja som si nátierku servírovala na cibuľový chlieb spolu s čerstvými bylinkami a rajčinami.