Foto: erinkaperinka
Maminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to Zobraziť celý popisMaminka kúpila karfiól že ideme si spraviť mozoček. Zaškňúrila som sa jej na to ale hlad vyhral takže hurá do toho! A teraz to papám a chutí veľmi :)... Fotka nie je zrovna umelecká lebo som v polovičke jedenia a napadlo ma že to sem zavesím.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Karfiolu neviem presné množstvo tak sa zariaďte podľa počtu tých čo budú jesť. Rozobereme ho na väčšie ružičky hodíme do vriacej slanej vody (keď bývate pri mori môžete aj morskú(robím si srandu radšej tú pitnú!).
- 2
Aby sme nestáli ako kôl v plote (väčšinou to tak robím ja) tak si očistíme a nakrájame cibuľu. Keď sme hotoví skontrolujeme karfiol či už je mäkký-nie je. Šmaríme cibuľu na panvicu kde sme predtým mali zohriaty rastlinný olej, ja som dala aj kúštek masielka :). Pražíme pražíme dokiaľ nedôjde mamočka a nezačne to miešať miesto vás lebo už to máte pekne hnedé a nechcete aby to prihoralo.
- 3
Potom pozeráte na maminku ako všetko stíha a len otvárate ústa dokorán. Karfiol je mäkký zlejeme vodu, karfiol nakrájame nadrobno a vytiahneme z chladničky vajcia. K cibuli pridáme karfiol chvílku opekáme,chytí to peknú farbu. Neskôr vajcia a čakáme až sa z vajec spraví praženica. Ochutíme soľou prípadne vegetou a podávame s kečupom a chlebíkom Dobrú chuť ! :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Kamarat ma restauraciu tak sme sa trochu pohrali. Do vody kde sa varil karfiol sme pridali kurkumu aby dostal peknu zltu farbu.
Pridali sme na drobno nakrajanu malo stiplavu chilli na farbu a tak isto jarnu cibulku.
No a vegeta sa nahradila prirodnym glutamatom - parmezanon ( vmiesal sa ked sa robila prazenica), kdo chce si prida este extra.
Nie som @redakcia , s návrhom však vôbec nesúhlasím. Fotografia receptu by mala pochádzať od človeka, ktorý recept vložil na stránku Varechy okrem prípadov, keď autor receptu dá súhlas, aby bola ako úvodná použitá cudzia fotografia.
Okrem toho sa @2010 striktne nedržal surovín, autorka nepíše nič o syre, takáto fotografia jedla posypaného syrom by teda pôsobila napríklad na začiatočníka v kuchyni mätúco. Že je estetickejšia? Nuž, nie každý fotí ako Ansel Adams. Ale každý, kto pridá recept, má právo ho vlastnoručne zadokumentovať.
ved to som myslela položartom:-)