Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal,má málo surovín a vyzerá to na takú rychlovku.
na 220 °C
Postup
-
1
Cesto rozvaľkáme na dva rovnako veľké pláty.Pomocou valčeka cesto preložíme na opačnú stranu plechu,ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.Oba pláty upečieme a necháme vychladnúť.
- 2
Z bielkov a cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli tuhý sneh.V menšom hrnci medzitým necháme skaramelizovať 4 lyžice cukru,pridáme vodu a vymiešame do hladkého krému.Ešte horúci karamelový krém vlejeme do snehu a šľahačom zapracujeme.
- 3
Na vychladnutý plát nanesieme krém,ktorý zvrchu zakryjeme druhým plátom.Vrch koláča potrieme trochou krému a posypeme nasekanými orechmi.Necháme stuhnúť v chladničke a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
aj pochvali,potom napíšem či chutil.