Karamelový krémeš

tedko - bez fotkytedko, 3. novembra 2010

Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal,má málo surovín a vyzerá to na takú rychlovku.

15 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
7 ks
210 g,
na karamel:
4 lyžice
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Cesto rozvaľkáme na dva rovnako veľké pláty.Pomocou valčeka cesto preložíme na opačnú stranu plechu,ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.Oba pláty upečieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z bielkov a cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli tuhý sneh.V menšom hrnci medzitým necháme skaramelizovať 4 lyžice cukru,pridáme vodu a vymiešame do hladkého krému.Ešte horúci karamelový krém vlejeme do snehu a šľahačom zapracujeme.

  3. 3

    Na vychladnutý plát nanesieme krém,ktorý zvrchu zakryjeme druhým plátom.Vrch koláča potrieme trochou krému a posypeme nasekanými orechmi.Necháme stuhnúť v chladničke a podávame.

Diskusia k receptu

danila
Ja by som tie orechy dala na cesto zapiecť, jemne ich tam treba pritlačiť a cesto predtým potreť mliekom
marienka44
Ako sa to bude porcovat? Listkove cesto sa láme, lepsie pokrajat vrchny plat vopred a poukladat stvorce navrch. Tak sa robia kremese.
enge149
@marienka44 ,súhlasím,kto to vyskúša vopred pokrájať štvorce,už to nebude inak, robiť,je to naozaj výborná pomôcka a kremeše sú nakrájané super,nič sa Vám nepokazí/myslím lístk-.cesto,medové cesto sa krája ľahšie,ale mne tak už nechutí a najviac mi chutí tá čokoláda poliata,aj keď je to "kalorická bomba"raz za čas mňam..
remcula
Já jsem nikdy nepekla na obráceném plechu, ikdyž vím, že se to dělá. Ten moučník musí být skvělý!! Kdyby tady byly smajlíky, byl by tady ode mne sám vyplazený jazyk, tu chuť úplně cítím!!
tedko
Ja to idem teraz v nedeľu skúsiť upiecť,dakujem všetkým za rady
aj pochvali,potom napíšem či chutil.
miis
Supeeer! Len škoda, že ja si musím strážiť cukor, pre deti to ale urobím. Diabetická verzia toho asi neexistuje, čo?
dogagador
ja som robila iny kremes, ale krajala som tiez stvorceky najskor a funguje to :-). kedze milujem karamel, tento urcite skusim urobit
evanaaa
Ja si zasa myslím, že ten plát pod krémom zmäkne do druhého dňa a ak je nôž ostrý, môže sa to dať krájať.A pre Miis, tento recept sa aj kvôli karamelu nedá urobiť v dia verzii, ale niektoré pečené sa dajú prispôsobiť ( torty a koláče), len nie všetky.
milina
Tá plnka to je iba taký karamelový tuhý sneh? Takto plním trubičky z lístkového cesta .Spomínaš "krém", ale nezabudla si na tuk?
anina43
ja som položila plát list. cesta na plech pokropený st. vodou a prilepil sa, odvtedy pečiem na papieri na pečenie a bez problemu a pozor na teplotu , lebo ľahko zhori, rúru vyhrejem na 220 st. ale pečiem pri 200 st.pláty treba narezať ostrým nožom šikmo, aby sa nerobili vysoké bubliny, popichanie vidličkou nestači




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia