Karamelový krémeš

Autor receptu: tedko

Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal,má málo surovín a vyzerá to na takú rychlovku.

15 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto rozvaľkáme na dva rovnako veľké pláty.Pomocou valčeka cesto preložíme na opačnú stranu plechu,ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.Oba pláty upečieme a necháme vychladnúť.
  2. Z bielkov a cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli tuhý sneh.V menšom hrnci medzitým necháme skaramelizovať 4 lyžice cukru,pridáme vodu a vymiešame do hladkého krému.Ešte horúci karamelový krém vlejeme do snehu a šľahačom zapracujeme.
  3. Na vychladnutý plát nanesieme krém,ktorý zvrchu zakryjeme druhým plátom.Vrch koláča potrieme trochou krému a posypeme nasekanými orechmi.Necháme stuhnúť v chladničke a podávame.