Karamelový krémeš
Autor receptu: tedko
Tento recept som objavila v kuchárskej knihe a veľmi ma zaujal,má málo surovín
a vyzerá to na takú rychlovku.
Postup
- Cesto rozvaľkáme na dva rovnako veľké pláty.Pomocou valčeka cesto preložíme na
opačnú stranu plechu,ktorý sme predtým pokvapkali studenou vodou.Oba pláty upečieme
a necháme vychladnúť.
- Z bielkov a cukru vyšľaháme v horúcom vodnom kúpeli tuhý sneh.V menšom hrnci
medzitým necháme skaramelizovať 4 lyžice cukru,pridáme vodu a vymiešame do hladkého
krému.Ešte horúci karamelový krém vlejeme do snehu a šľahačom zapracujeme.
- Na vychladnutý plát nanesieme krém,ktorý zvrchu zakryjeme druhým plátom.Vrch koláča
potrieme trochou krému a posypeme nasekanými orechmi.Necháme stuhnúť v
chladničke a podávame.