Rada ho používam na slávnostne príležitosti. Recept som našla v časopise Život. A je veľmi chutný.
30-40 ks
porcií
porcií
90 min. minút
príprava
príprava
10-15 min. minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
10 ks surové |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
1/2 bal. |
|
|
|
|
|
Punč: | |
200 ml |
|
200 ml silný |
|
150 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
150 g |
|
250 ml |
|
250 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku s kypriacim práškom a napokon sneh s bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme dva pláty.
- 2
Z čaju a ostatných surovín uvaríme punčový sirup a necháme ho vychladnúť. Pripravíme krém: cukor skaramelizujeme , zalejeme smotanou a rozmiešame. Maslo vymiešame so žĺtkami a cukrom a potom spojíme s vychladnutým karamelom.
- 3
Jeden plát cesta natrieme džemom, zakryjeme ho druhým a ten polejeme punčovým sirupom. Potom naň natrieme krém a vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu