Karamelovo-punčové rezy

kikuska555 - bez fotkykikuska555, 25. novembra 2015

Rada ho používam na slávnostne príležitosti. Recept som našla v časopise Život. A je veľmi chutný.

30-40 ks
porcií
90 min. minút
príprava
10-15 min. minút
na 220 °C

Suroviny

10 ks surové
10 PL
10 PL
1/2 bal.
Punč:
200 ml
200 ml silný
150 g
2 PL
1 bal.
Krém:
150 g
250 ml
250 g
1 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame, pridáme múku s kypriacim práškom a napokon sneh s bielkov. Cesto rozdelíme na polovice a upečieme dva pláty.

  2. 2

    Z čaju a ostatných surovín uvaríme punčový sirup a necháme ho vychladnúť. Pripravíme krém: cukor skaramelizujeme , zalejeme smotanou a rozmiešame. Maslo vymiešame so žĺtkami a cukrom a potom spojíme s vychladnutým karamelom.

  3. 3

    Jeden plát cesta natrieme džemom, zakryjeme ho druhým a ten polejeme punčovým sirupom. Potom naň natrieme krém a vrch polejeme čokoládovou polevou. Necháme v chlade stuhnúť

Diskusia k receptu

kukulienka71
takúto kombináciu som ešte nejedla, ochutnala by som. Piškótu pečieš na tej vysokej teplote?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia