Foto: liviar
Pôvodne som chcela upiecť len karamelový, ale došiel mi doma karamelový pudink, tak som musela trošku zaimprovizovať. Na fotke je síce trošku nevýrazný, ale Zobraziť celý popisPôvodne som chcela upiecť len karamelový, ale došiel mi doma karamelový pudink, tak som musela trošku zaimprovizovať. Na fotke je síce trošku nevýrazný, ale na chuti mu to vôbec neubralo.
Suroviny
4 ks |
|
200 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
100 ml teplá |
|
1 ks |
|
1 ks (den vopred uvarene) |
|
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
550 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme všetky suroviny. Salko uvaríme deň dopredu.
-
2
Žĺtka vymiešame k cukrom do peny, pridáme olej, vodu a preosiatu múku s kypriacim práškom.
-
3
A nakoniec opatrne zamiešame sneh z bielkov.
-
4
Cesto vylejeme na plech vymazaný olejom a vysypaný hrubou múkou. Pečieme na 180°C. Nedzitým si uvaríme puding v 400 ml mlieka, s troškou kryšt. cukru a necháme ho za občasného miešania vychladnúť.
-
5
Upečenú, vychladnutú piškótu natrieme džemom a poukladáme naň piškóty namočené v mlieku s rumovou arómou (kvôli deťom, ináč sa dá použiť rum).
-
6
Uvarené Salko vymiešame s maslom a natrieme na poukladané piškóty.
-
7
Šľahačku si pripravíme podľa návodu so smeta-fixom a opatrne zamiešame vychladnutý puding. Natrieme na karamelý krém.
Diskusia k receptu