Karamelové guľky

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Stužený tuk pomaly roztopíme na miernom plameni, do roztopeného pridáme uvarené skaramelizované kondenzované mlieko, ktoré sme deň predtým 2 hodiny varili vo vode. Hneď primiešame 2 karamelové pudingy a rýchlo miešame. Necháme to prebublať a za stáleho miešania varíme, až kým hmota nezačne hustnúť, potom ju odstavíme z plameňa, pridáme najemno nasekané orechy, necháme vychladnúť a odložíme na noc do chladničky.
  2. Na druhý deň malou lyžičkou odoberáme zo stuhnutej masy vždy kúsok do dlane a do stredu vložíme lieskovec, ktorý sme si predtým opražili na suchej panvici a stiahli zo šupky.
  3. V dlaniach vytvarujeme guľku veľkosti vlašského orecha a kým si rozpustíme čokoládu, odložíme guľky do chladničky. Potom ich pomocou vidličky obalíme v čokoládovej poleve a odkladáme na papier.