Foto: tinca
Už tu boli bryndzové halušky, parené buchty, tak ja pridávam ďalšie jedlo z kuchyne našich mám. Dnes som na to dostala chuť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stredne veľkú hlávku bielej kapusty očistíme od vrchných listov, pokrájame na 1/4 a vyrežeme hlúb. Potom si ju nakrájame, ja to robím na strúhadle lebo mi chutí pokrájaná na jemnejšie. Potom ju posolíme, cca 1 KL soli, necháme chvíľu postáť. Pripravíme si olej / dávam trošku viac aby boli fliačky premastené/, ktorý rozpálime, kapustu vyžmýkame a restujeme na oleji do zlato-hneda, za stáleho miešania. Keď je správnej farby, odstavíme z ohňa a pridáme kryštálový cukor podľa svojej chuti.
- 2
Počas restovania kapusty si dáme variť fliačky, do vody pridáme málinko soli a pár kvapiek oleja. Ja ich varím al-dente ako taliani hovoria, nemám rada mäkkej konzistencie. Nakoniec fliačky scedíme /ja nepreplachujem/, zmiešame s kapustou a kto chce si ich na tanieri ešte prisladí práškovým cukrom.
- 3
SLANÁ VERZIA: niekto nemá rád na sladko tak vtedy, do kapusty nedáme cukor, ale trošku celej rasce a namelieme korenie 4 farieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lečky = fliačky, aspon u nás na Spiši.