Tento recept mám z nejakej veľmi starej kuchárskej knihy. Musím sa tomu venovať 10 dní, ale stají to za to. A robím týmto spôsobom Zobraziť celý popisTento recept mám z nejakej veľmi starej kuchárskej knihy. Musím sa tomu venovať 10 dní, ale stají to za to. A robím týmto spôsobom aj marhule, broskyne ,hrušky
Postup
-
1
čerešne odkôstkujem
- 2
uvarím sirup - voda a cukor
- 3
horúcim sirupom zalejem čerešne na druhý deň ich precedím a sirup znovu prevarím a zase horúcim zalejem ovocie. Takto to robím 10 dní. Potom ich nechám voľne vysušiť. A pred sušením ich možno pováľať v práškovom cukre Po vysušení dať do pohára a uzavrieť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ovocie-máš vyskúšané aj višne?
narobím zásoby kandizovaného ovocia.
Tvoj recept aj keď to dlhšie trvá znamená "komu sa nelení tomu sa zelení" stále to platí!!
Jerica, takto vznikajú nové super recepty, len keby si človek pamatal ako to urobil, prípadne sa netrafil do pôvodného receptu.
Ale už suším aj rajčinky druh Roma, vôbec nie sú vodové, dobre sa s nimi pracovalo. Idem kúpiť panenský olivový olej a idem ich zaliať. Dúfam, že budú výborné. Recept mám z inej časti tohto portálu. Teším sa na ďalšie recepty.