Kanadský jablkový dezert
Podľa receptúry spoločnosti Dr. Oetker pripravil Ľubomír Herko
, 15. decembra 2009
, 15. decembra 2009
Foto: Dr. Oetker
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na cesto: | |
6 ks |
|
9 PL |
|
7 PL |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1/2 balíčka |
|
Na náplň: | |
1 kg |
|
2 balíčky |
|
2 balíčky |
|
3 balenia |
|
3/4 l |
|
3 balenia |
|
450 ml |
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme asi 30 – 40 minút.
- 2
Na prípravu náplne očistíme jablká, postrúhame, dáme do hrnca a dusíme. Dochutíme škoricovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti. Zahustíme zlatým klasom rozrobeným v 3/4 l vody. Odstavíme z platne a necháme vychladnúť. Šľahačku vyšľaháme s mliekom.
- 3
Na vychladený korpus rozotrieme vlažný jablkový puding a navrch rovnomerne rozotrieme šľahačku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A čo myslíš tou polotekutou gebuzinou? Mal ti vzniknúť jablkový puding, a keď si postupovala podľa návodu (a použila 3 zlaté klasy), malo by to byť v poriadku.
Skúšala si tú zmes (mimochodom, ako chutí?) natrieť na koláč?
Ale aj mne sa už pritrafil recept z časopisu, ktorý celkom nesedel. Väčšinou bolo hnetené cesto veľmi jemné, takže som musela pridávať hodne viac múky ako bolo uvedené v recepte. Asi uverejňujú nevyskúšané recepty. Ale čo už??? Vždy to nejako dopadne. A väčšinou dobré :D