Kamarelový likér

Autor receptu: strigus

Robievame ho každé Vianoce, odkedy sa pamätám.. keď som bola úplne maličká a odvtedy ho voláme "kamarelový" likér, pretože "karamelový" som akosi nevedela vysloviť =o)

30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dáme variť konzervu salka na 2 hodiny tak, aby bola celá ponorená vo vode. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Otvárať až vychladnutú, aby uvarené salko nestriekalo ako mne, keď som bola malá. :) Mamima mala radosť..
  2. Žĺtky s cukrom vymiešame do hladka nad parou, kým sa cukor úplne neroztopí a zmes nezhustne.
  3. Vychladené salko vylejeme z konzervy a trocha ho prešľaháme, pomaly a za stáleho šľahania pridávame mierne ochladené žĺtky s cukrom. Keď sa nám to pekne spojí, pomaličky prilievame rum, šľaháme. Rum aj cukor podľa chuti, kto má ako rád.
  4. Robíme ho aspoň 2 týždne pred konzumáciou, keď si svoje "odleží", je chutnejší a krémovejší. Na zdravie!