Kamarelový likér
Autor receptu: strigus
Robievame ho každé Vianoce, odkedy sa pamätám.. keď som bola úplne maličká a odvtedy ho voláme "kamarelový" likér, pretože "karamelový" som akosi nevedela vysloviť =o)
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť konzervu salka na 2 hodiny tak, aby bola celá ponorená vo vode. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Otvárať až vychladnutú, aby uvarené salko nestriekalo ako mne, keď som bola malá. :) Mamima mala radosť..
- Žĺtky s cukrom vymiešame do hladka nad parou, kým sa cukor úplne neroztopí a zmes nezhustne.
- Vychladené salko vylejeme z konzervy a trocha ho prešľaháme, pomaly a za stáleho šľahania pridávame mierne ochladené žĺtky s cukrom. Keď sa nám to pekne spojí, pomaličky prilievame rum, šľaháme. Rum aj cukor podľa chuti, kto má ako rád.
- Robíme ho aspoň 2 týždne pred konzumáciou, keď si svoje "odleží", je chutnejší a krémovejší. Na zdravie!