Kaktusy fotorecept

mariena1 - fotkamariena1, 19. septembra 2010
Kaktusy (fotorecept)
Foto: mariena1

To su moje prve kaktusy.

Suroviny

5 ks
15 Dg.
15 Dg.
2 PL
1/2




Postup

  1. 1

    Vymiešame žltka s cukrom a vodou.Z bielok vyšlahame sneh a nakoniec primiešame 1PL cukru.Muku zmiešame s PDP a striedavo s bielkami pridavame do vyšlahanych žltkov.Upečieme.Nechame vychladnut.Vykrojime kolieska troch rozmerov.

    Kaktusy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spojila som ich plnkou a upravila do tvaru kvetinača

    Kaktusy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potiahla som potahovou hmotou.Zo zbytkov cesta som vytvarovala zaklad pre kaktus a ozdobila som zelenou plnkou a trezirovaciou špičkou.Na vrch kvietky z marcipanu.

    Kaktusy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a to je vysledok...

    Kaktusy (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Tak ja som sa musela poriadne prizrieť aby som zistila, že tie kaktusy nie sú skutočné. Ako sa ti len podarili, najmä tie ostne? Na to treba aj šikovnosť a trpezlivosť. Ale výsledok - no, nádhera! A to ešte neviem, aké sú dobré, škoda ich jesť.
evia
poťahová hmota je myslený marcipán? a čo je trezírovacia špička? Inak perfektný výtvor
coldbery
No to je veľmi efektné a nádherne....určite aj chutné....:-)))
dorisa
Krásne, ako živé, naozaj. Nie som taká zdatná, ale,naozaj sa ti vydarili.
evas13
Určite to robiť nebudem, nie som šikovná, ale je to fantasticky vytvorené
klaura
no teda, pohrala si sa ... :) je to prekrásne a nápadité :)
tatranka
Tak ozaj veľmi pekné a asi bolo treba pridať fantáziu,svätú trpezlivosť.Škoda zjesť.
janazjarku
Ja som si ozaj myslela, že sú ozajské !!! Reku, aj ja odfotím balkón :-D Krásne si to urobila no šikulka !!
45katka1
jednoznacne krasne...Napad je super,cesto-klasika neprava piskota-jasne..plnka na spajanie..podla chuti-tiez jasne....obal na kvetinac-marcipam..OK.....ale mne nie je velmi jasne aka je ta plnka na tie zelene ostne..mala by byt nejaka cukrova alebo tak nie,?Co po nastriekani vyschne a stvrdne,lebo klasicka plnka dlho takyto tvar neudrzi,nie??Ci to je len dane ako ukazka napadu a uz si musi kazdy vymysliet svoj postup??
alexdidi
Krásne kaktusy, pripájam sa ešte k otázkam od @45katka1 a uvažujem nad tým, kde, na akú príležitosť by som ich mohla pripraviť?
anabelka
Skutocne krasne, nemam slov, to si vyzaduje naozaj zrucne rucky.
pivonka
Ako živé, len aby ich niekto nepolial. :-)) Ty si určite profesionálka.
mariena1
Dievčata vdaka za pochvalu.Budem sa snažit odpovedat:Potahova hmota je z penovych cukrikov,trezirovacia špička-ozdobna špička na torty a tym sa vytahuje plnka do stratena a vznikne "pichlač" PIVONKA nie som profesionalka,len ma to bavi a to asi 2 roky od kedy som sa ma stare kolena naučila na PC.Ja som ich robila koleginam na meniny do prace a treti susede na narodeniny.Plnka je klasicka nadstavovana,ale potom prifarbena gelovou farbou-je to potravinarska farba.Tento vikend mam piect tortu pre dieta,tak sa budem snažit to pofotit podrobnejšie.Tak dufam,že som odpovedala asi všetkym.
bodura
Je to krásne dielo,ja by som to určite nedokázala urobiť,ale zjesť áno.Možno by to aj pre krásu bola škoda,krásne,gratulujem.
torticka
Marienka, však ja som si myslela, že je to živý kaktus. Mňa ani len nenapadlo, že je pečený. Si šikulka.
jozefka
Boze to je nadhera....si cukrarka?........ja by som to nedokazala
lejla8
stacilo by mi tu kliknut na nejake tlacidlo "palec hore", lebo vsetky superlativy, ktore ma napadli pri pohlade na vase dielo, uz boli pouzite :)
violetacamorova
krásne kaktusiky, najprv som pozerala doslova jak puk - po prvom kliknutí sa mi zdalo, že som na nejakej stránke pre pestovateľov kaktusov, super!!!
jody
cumim, na viac sa nezmozem
zdezda
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
darinocka
Pripájam sa k ostatným,najlepšie to vystihla @bodura - urobiť nedokážem,ale zjesť áááááááno...
anajka
Originálny nápad. Vyzerajú ako živé,už len sa zahryznúť.
monzet
Sú nádherné!!! Poprosím len,@mariena1 aká je tá plnka na zdobenie??Slovíčka"klasická nadstavená" mi príliš nepomohli.Nemohla by si napísať aspoň suroviny??Rada by som totiž kaktusíky upiekla,a nech sa mi náhodou pichliače neroztečú :-)) Ďakujem
mariena1
Ja robim plnku:3dcl. mlieka+puding+1PLvyberovej muky-uvarim do tepleho zamiešavam asi tak3dkg IVY-pokrmovy tuk POSTUPNE aby sa roztopene vstrebalo.Maslo vymiešam s cukrom20dkg masla + 15dkg pr.cukru,ale cukor si možeš dat aj viacej,ak mate rady sladke.Ešte do letneho pudingu pridavam postupne vymiešane maslo.No a potom už len prifarbit a vychladit.
monzet
Super!Naozaj ďakujem.Mám ich v pláne cca o dva týždne a majú byť darované,tak dúfam,že sa mi podaria:-))
moli
Krásne, ako ozajstné :o)
hubarka35
no to je nádhera tie kaktusky,ja milujem kaktusy-moje foto ma 4velké kvety,potesily ste ma, a urobim si radost na moje meniny aupeciem si ich,no ani nezaspim od potešenia...a to Vás len tak napadlo urobit take kaktusove tortičky?
mariena1
inšpirovala som sa z časopisu Dortomanie z Ciech,ktory mi kupila dcera.Nech sa Ti podari...nie je to take tažke ako vyzera..
knihomolka
a prosim pekne este, ten recept je na tri kaktusy, ci na jeden??
dakujem za odpoved
a tie kaktusy su uplne nadherne. chystam sa urobit kamaratke na narodeniny :))
mariena1
knihomolka,recept je na 3 kaktusy,ale zaleži ake velke chceš.A čas?ozdobenie vela nezaberie.Da sa plnka do sačku so špičkou ,je to tak za 15-20 min.,myslim "pichliače"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia