Foto: ancicka
V tomto recepte je použitých prevažná väčšina produktov od výrobcu Dr.Oetker. Vrelé odporúčam tento zákusok,lebo už pri prvom súste pocítite "nebíčko v papuľke", Zobraziť celý popisV tomto recepte je použitých prevažná väčšina produktov od výrobcu Dr.Oetker. Vrelé odporúčam tento zákusok,lebo už pri prvom súste pocítite "nebíčko v papuľke", známi to výrok Janka Kronera z Profesionálov.
porcií
príprava
na 160-170 °C
Suroviny
Suroviny: | |
10 ks |
|
10 PL,kopcovytých |
|
5 PL |
|
3 dl |
|
1 ks /hera |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
podľa chutí |
|
od oka |
|
2 PL |
|
na ozdobu |
|
Postup
-
1
Pripravila som si potrebné suroviny - značky Dr.Oetker.
-
2
K tomu ešte suroviny,ktoré potrebujem na upečenie koláča.
-
3
Bielky som oddelila od žltka a ...
-
4
...vyšľahala tuhý sneh. Sneh je vtedy dobré vyšľahány,ked sa drží aj ked misku prevratime.
-
5
Do snehu som pridala praškový cukor a ešte poriadne vyšľahala. Potom som zľahka zašľahala žltky.
-
6
Do takto vyšľahanej hmoty som pridala pudingový prášok-kakaovy,kakao a múku do ktorej som zmiešala prašok do pečiva. Zľahka som to zamiešala.
-
7
Potom som vyliala na dva plechy ,rozotrela a dala upiecť.
-
8
Po upečení jeden plat,na ktorý budem dávať plnku,som vrchnou stranou vyklopila na masný papier.
-
9
Plnku som uvarila s vanilkovým cukrom a smotanovým pudingom. Uvarený som nechala vychladnúť.
-
10
Maslo som vyšľahala s 20 dkg pr.cukru a pridala vychladený puding.Ochutila som rumovou aromou, a dobré vyšľahala.
-
11
Krém som natrela na kakaový plat a zakryla druhým.
-
12
Bielu šľahačku som vyšľahala podľa návodu.
-
13
Rozotrela som na naplnenú piškotu.
-
14
Kakaovu šľahačku tak isto som vyšľahala podľa návodu...
-
15
...a rozotrela na bielu šľahačku.
-
16
Na rozotrenú šľahačku som posypala ozdobné guličky a nechala cez noc v chladničke stuhnúť.
-
17
Ked som ho chcela pokrajať,tak už jeden mlsný jazýček si stihol na ňom pochutnať.
@ewitka dakujem.
@3sandra3 ,možno budeš prekvapena,ale bol to môj manžel,on je taký lakotník.
Pre mensiu rodinu by sa mohla pouzit polovica davky na cesto a potom upeceny plat prekrojit na 2 casti po širke. :-)
Kakaova slahacka je len 1 ks a slahacka v prasku 2 ks. Preto je najvrchnejsia vrstva tensia ako biela vrstva pod nou. Uvazujem spravne?
Kakaová šľahačka je tiež novinka od výrobcu,(ja ked natrafím na niečo nové,tak chcem vyskúšať,ako som uviedla pre @betku11 ,)a robí sa z 300 ml mlieka,čo biela 1 ks sa robí zo150 ml.
Môže sa urobiť aj polovičná dávka.Každý podľa lubovôle!
Je to jeden z najleších...