Kakaovo - šľahačkové rezy. (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

V tomto recepte je použitých prevažná väčšina produktov od výrobcu Dr.Oetker. Vrelé odporúčam tento zákusok,lebo už pri prvom súste pocítite "nebíčko v papuľke", známi to výrok Janka Kronera z Profesionálov.

20
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 160-170 °C

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny - značky Dr.Oetker.
  2. K tomu ešte suroviny,ktoré potrebujem na upečenie koláča.
  3. Bielky som oddelila od žltka a ...
  4. ...vyšľahala tuhý sneh. Sneh je vtedy dobré vyšľahány,ked sa drží aj ked misku prevratime.
  5. Do snehu som pridala praškový cukor a ešte poriadne vyšľahala. Potom som zľahka zašľahala žltky.
  6. Do takto vyšľahanej hmoty som pridala pudingový prášok-kakaovy,kakao a múku do ktorej som zmiešala prašok do pečiva. Zľahka som to zamiešala.
  7. Potom som vyliala na dva plechy ,rozotrela a dala upiecť.
  8. Po upečení jeden plat,na ktorý budem dávať plnku,som vrchnou stranou vyklopila na masný papier.
  9. Plnku som uvarila s vanilkovým cukrom a smotanovým pudingom. Uvarený som nechala vychladnúť.
  10. Maslo som vyšľahala s 20 dkg pr.cukru a pridala vychladený puding.Ochutila som rumovou aromou, a dobré vyšľahala.
  11. Krém som natrela na kakaový plat a zakryla druhým.
  12. Bielu šľahačku som vyšľahala podľa návodu.
  13. Rozotrela som na naplnenú piškotu.
  14. Kakaovu šľahačku tak isto som vyšľahala podľa návodu...
  15. ...a rozotrela na bielu šľahačku.
  16. Na rozotrenú šľahačku som posypala ozdobné guličky a nechala cez noc v chladničke stuhnúť.
  17. Ked som ho chcela pokrajať,tak už jeden mlsný jazýček si stihol na ňom pochutnať.