Kakaovo - šľahačkové rezy. (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
V tomto recepte je použitých prevažná väčšina produktov od výrobcu Dr.Oetker.
Vrelé odporúčam tento zákusok,lebo už pri prvom súste pocítite "nebíčko v papuľke", známi to výrok Janka Kronera z Profesionálov.
20 porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 160-170 °C |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny - značky Dr.Oetker.
- K tomu ešte suroviny,ktoré potrebujem na upečenie koláča.
- Bielky som oddelila od žltka a ...
- ...vyšľahala tuhý sneh.
Sneh je vtedy dobré vyšľahány,ked sa drží aj ked misku prevratime.
- Do snehu som pridala praškový cukor a ešte poriadne vyšľahala.
Potom som zľahka zašľahala žltky.
- Do takto vyšľahanej hmoty som pridala pudingový prášok-kakaovy,kakao a múku do ktorej som zmiešala prašok do pečiva.
Zľahka som to zamiešala.
- Potom som vyliala na dva plechy ,rozotrela a dala upiecť.
- Po upečení jeden plat,na ktorý budem dávať plnku,som vrchnou stranou vyklopila na masný papier.
- Plnku som uvarila s vanilkovým cukrom a smotanovým pudingom.
Uvarený som nechala vychladnúť.
- Maslo som vyšľahala s 20 dkg pr.cukru a pridala vychladený puding.Ochutila som rumovou aromou, a dobré vyšľahala.
- Krém som natrela na kakaový plat a zakryla druhým.
- Bielu šľahačku som vyšľahala podľa návodu.
- Rozotrela som na naplnenú piškotu.
- Kakaovu šľahačku tak isto som vyšľahala podľa návodu...
- ...a rozotrela na bielu šľahačku.
- Na rozotrenú šľahačku som posypala ozdobné guličky a nechala cez noc v chladničke stuhnúť.
- Ked som ho chcela pokrajať,tak už jeden mlsný jazýček si stihol na ňom pochutnať.