Kakaovo-cícerový koláč

zorka - fotkazorka, 20. februára 2016
Kakaovo-cícerový koláč
Foto: zorka

Výborná bezlepková pochúťka. (recept inšpirovaný reláciou "Bez servítky")

50 minút
na 170 °C

Suroviny

250 g
4 ks
150 ml
120 g
1 ks
2 PL
1 ks
2 PL
70 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred namočený cícer uvaríme do mäkka.

  2. 2

    Uvarený cícer rozmixujeme s džúsom a pridáme banán.

  3. 3

    Vajcia vyšľaháme s trstinovým a vanilkovým cukrom, pridáme kakao, prášok do pečiva a zmiešame s cícerovou hmotou.

  4. 4

    Formu na koláč vytrieme malým množstvom tuku a vysypeme kokosom. Zmes vylejeme do formy a pečieme 50 minút pri 170 °C.

  5. 5

    Pochúťku opatrne vyklopíme z formy, ozdobíme banánom a podávame ako zdravší a lahodný dezert!

    Kakaovo-cícerový koláč  - obrázok 5

Diskusia k receptu

monty469
Musí byť veľmi dobrý.Kúsoček by som si dala. 5* Presne vtedy som pozerala reláciu"Bez servítky" a tiež ma ten koláčik zaujal
methi
Ja robievam z zicerovej muky a mletych mandli, uplne je ako brownies, strasne dobry :)
ilusa
@Methi (20.2.2016 18:46)

das sem recept prosim?mam cicerovu muku a neviem ako ju pouzit
luss44
zaujal ma tiež v tej relácii, aj cícer som kúpila, už len upiecť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia