Kakaové rožky točené

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi 15 minút. Pridáme cukor, margarín, soľ a múku. Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári. Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.
  2. Plnka: Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).
  3. Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare. Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok. Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 oC do hneda.