Kakaové rožky točené
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
90 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Do misky dáme droždie s vlažným mliekom. Rozpustíme a necháme nakysnúť asi
15 minút. Pridáme cukor, margarín, soľ a múku. Vypracujeme stredne husté až tuhé cesto, ktoré necháme 20 minút oddychovať na lopári. Potom rozvaľkáme asi na 35–40 cm priemer na 3 mm hrúbku, a natrieme plnkou až po okraj.
- Plnka: Kakao, cukor, vanilkový cukor a strúhanku rozmiešame s mliekom na hustotu, aby sa dalo natrieť na cesto (2 mm).
- Krájacím kolieskom rozvaľkané cesto nakrájame na osem častí v trojuholníkovom tvare. Tie od kraja stáčame dovnútra, až vznikne rožok. Rožky kladieme na vymastený pekáč, necháme ich asi 30 minút vykysnúť. Potrieme vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 210 – 220 oC do hneda.
|