Foto: gabculka
Pridávam ešte jeden výborný recept na korpus torty, ktorý tiež veľmi rada robievam a aj sľúbený postup na ružičky. Recept na korpus som Zobraziť celý popisPridávam ešte jeden výborný recept na korpus torty, ktorý tiež veľmi rada robievam a aj sľúbený postup na ružičky. Recept na korpus som získala na internete od jedného šikovného mladého muža, ktorý má záľumu v pečení tort a robí neskutočné krásne kvety. My máme tiež jeden podobný rodinný recept ktorý voláme "vata torta", no tento je podľa mňa ešte lepší.
Postup
-
1
Recept je z 10 vajec, no toto množstvo treba pri pečení torty s priemerom 30 cm. Pri priemere torty 24 cm stačí množstvá prerádať na 6, prípadne 7 vajec (podľa toho aký vysoký chceme korpus). Ja som tento korpus robila zo 7 vajec. Žĺtka s práškovým cukrom šľaháme, postupne pridávame horúcu vodu. Do bielkov za stáleho šľahania prisypeme kryštálový cukor a vanilkový cukor. Sneh vyšľaháme do tuha. Do žĺtok zamiešame múku s práškom do pečiva (keď chceme kakaové cesto, odoberieme časť múky a nahradíme ju kakaom, prípadne ak chceme orechové cesto, postupujeme rovnako) a vyšľahaný sneh.
- 2
Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí naplníme plnkou a dáme dobre ztuhnúť do chladu. Tortu potiahneme poťahovou hmotou.
- 3
Hmotu na ružičky zafarbíme potravinárskymi farbami na požadovanú farbu. Odtrhneme si kúsok hmoty a urobíme malú guličku.
- 4
Gulľku na jednej strane ztenčíme, aby sme dosiahli tvar slzičky.
- 5
Okrúhle špáratko namočíme v jedlom lepidle.
- 6
Špáratko zapichneme do vytvorenej slzičky a necháme zatuhnúť.
- 7
Hmotu vyvaľkáme na tenko a povykrajujeme lupienky.
- 8
Jednotlivé lupienky ztenčíme kosticou.
- 9
Slzičku potrieme potravinárskym lepidlom, prípadne čistou vodou alebo bielym alkoholom.
- 10
A začíname lepiť jednotlivé lupienky.
- 11
Lupienky na koncoch trošku zahneme, aby mali tvar ruže.
- 12
Na ďalšie lupienky si zafarbenú hmotu premiešame s bielou, aby sme mali slabší odtieň. Hmotu vyvaľkáme, vykrajujeme väčšie lupienky, ktoré lepíme na už urobený púčik.
- 13
Potom to vyzerá takto.
- 14
Tu vidíme rozdiel medzi ružičkami ktoré ešte nie sú dokončené a ktoré už sú vytvarované.
- 15
Zo zelenej hmoty si vykrojíme ďalšiu časť ružičky.
- 16
Tiež si ju ztenčíme kosticou.
- 17
Prilepíme na ružičku.
- 18
Končeky špicov dotvarujeme pomocou prstov do požadovaného tvaru.
- 19
Pripravené ružičky na tortu.
- 20
Hotové ružičky zapichujeme do potiahnutej torty.
- 21
Pridáme lístky.
- 22
A ešte drobné kvietky...
- 23
Hotová tortička :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/diskusie/mam-rada-technikuno-ale-toto-/...