Kakaová bábovka

Autor receptu: redakcia

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šesť žĺtkov, vanilkový cukor, citrónovú kôru, soľ a 70 g cukru vymiešame na hladko. Z bielkov a 70 g cukru vyšľaháme tuhý sneh. Jemne ho pomiešame so žĺtkami. Pridáme rozpustené maslo a múku s kypriacim práškom. Keď bude hmota hladká, vylejeme do bábovkových foriem, ktoré ešte predtým vymastíme.
  2. 60 g cukru a kakaa vymiešame na hladko a jemne nastriekame do bábovkového cesta buď striekačkou, alebo cukrárenským vrecúškom, aby kakaová hmota bola asi v strede bábovky.
  3. Pečieme asi 30 minút na 200 oC. Bábovku vyklopíme z formy, posypeme práškovým cukrom alebo polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.