Kačacina na flambovanom tropickom ovocí

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kačacie prsia: Na prsia priložíme vetvičky tymianu, zavákujeme a varíme pri teplote asi 60 stupňov dve hodiny.
  2. Tropické ovocie: Ovocie očistíme, zbavíme kôry (pomaranč a ananás), nakrájame na väčšie kusy a na suchej panvičke ho ugrilujeme. Pre peknú farbu ovocie zasypeme hnedým cukrom, prehodíme a zaflambujeme bielym rumom.
  3. Zázvorovo-medová redukcia: Do menšej rajnice si dáme med, zázvor, pomarančovú šťavu a štipku škorice, pridáme trochu soli a dáme variť, až kým sa obsah neodparí na požadovanú konzistenciu – redukciu – medovitej hustoty.
  4. Kačacie prsia nakoniec sprudka dochrumkava ugrilujeme zo všetkých strán asi 7 – 10 minút. Následne aranžujeme na tanier.