Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch

Autor receptu: redakcia

Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú jednoducho neprekonateľné...

4
porcie
35 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Postup

  1. Kačacie prsia nasolíme a pomaly pečieme 60 minút pri teplote 150 °C. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme pomaranč nakrájaný na kocky, zalejeme pomarančovým nektárom a smotanou.
  2. Na miernom ohni necháme zredukovať na požadovanú hustotu omáčky. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a podľa potreby cukrom.
  3. Pripravená omáčka sa môže podávať teplá aj studená. Podávame so zemiakovými lokšami.