Kačacie prsia na karamelizovaných pomarančoch
Autor receptu: redakcia
Okrídlené hody sú zážitkom, akým vieme nadchnúť aj rozmaznaného zahraničného labužníka. Veď naša tradičná kombinácia s kapustou a lokšou či pečeňou plnená lokša sú jednoducho neprekonateľné...
4 porcie |
35 minút príprava |
60 minút na 150 °C |
Postup
- Kačacie prsia nasolíme a pomaly pečieme 60 minút pri teplote 150 °C. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého vložíme pomaranč nakrájaný na kocky, zalejeme pomarančovým nektárom a smotanou.
- Na miernom ohni necháme zredukovať na požadovanú hustotu omáčky. Dochutíme soľou, citrónovou šťavou a podľa potreby cukrom.
- Pripravená omáčka sa môže podávať teplá aj studená. Podávame so zemiakovými lokšami.