Omeleta

Juhočeská placka

Autor receptu: lienka244

S týmto jedlom som sa prvýkrát stretla po presťahovaní do Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký a lacný recept na sýte raňajky :)

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hlbokeho taniera dáme trochu oleja s grilovacím korením, zamiešame a namočíme doň hermelíny.
  2. Nakrájame si zemiaky na rovnako veľké kolieska (min. pol centimetra hrubé). Dáme ich na rozpálený olej na panvici a opekáme z oboch strán do zlata.
  3. Rozmiešame si vajíčka v pohári so soľou a vylejeme na panvicu so zemiakmi.
  4. Medzitým si rozpálime panvicu na hermelín. Po vložení stiahneme plameň, aby sa syr nespálil.
  5. Potom čo sa vajíčko zo spodu na placke spraví, otočíme ju. A to je všetko.
  6. Aj keď sa vám na 99 % potrhá pri pretáčaní, je to moc dobre jedlo. Nejedáva sa s chlebom, dávame si k nemu iba kečup. Dobrú chuť :)