Omeleta
Juhočeská placka
Autor receptu: lienka244
S týmto jedlom som sa prvýkrát
stretla po presťahovaní do
Budějovic. Je to jednoduchý, ľahký a
lacný recept na sýte raňajky :)
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hlbokeho taniera dáme trochu oleja s grilovacím korením, zamiešame a namočíme doň hermelíny.
- Nakrájame si zemiaky na rovnako veľké kolieska (min. pol centimetra hrubé). Dáme ich na rozpálený olej na panvici a opekáme z oboch strán do zlata.
- Rozmiešame si vajíčka v pohári so soľou a vylejeme na panvicu so zemiakmi.
- Medzitým si rozpálime panvicu na hermelín. Po vložení stiahneme plameň, aby sa syr nespálil.
- Potom čo sa vajíčko zo spodu na placke spraví, otočíme ju. A to je všetko.
- Aj keď sa vám na 99 % potrhá pri pretáčaní, je to moc dobre jedlo.
Nejedáva sa s chlebom, dávame si k nemu iba kečup.
Dobrú chuť :)