Jogurtový cheescake
Autor receptu: sisa31
Tento recept ma oslovil, lebo je z gréckeho jogurtu, ale
chuti ako pravý cheescake s mascarpone. Výborná
svieža pochúťka na akú kolvek príležitost.
12 porcií |
20 minút príprava |
43 minút na 170 °C |
Postup
- Korpus vyrobíme z obľúbených sušienok. Môžu mať orieškovú, vanilkovú, alebo kakaovú príchuť. V mise rozpustíme maslo, rozdrvime sušienky a pridáme ich k maslu. Hmota by mala rovnomerne pokryť celé dno. Korpus dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
- Plnku pripravíme z plnotucneho grécko jogurtu, vajec, cukru a vanilky. Suroviny rozmixujeme, pridáme lyžicu škrobu a štipku soli. Ešte raz premiešame. Zmes nalejeme na korpus a necháme piecť 35 minút pri teplote 170 stupňov. Po upečení by sa mal na okrajoch odlepovat, v strede je plnka mäkká. Necháme ho úplne vychladnútť, potom ho vložíme na 2 hodiny do chladničky. Povrch koláča natrieme vysľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím a môžeme ho servírovať.
- Množstvo je určené pre tortovu nádobu a ja osobne robím z dvojitej dávky aby bol vyšší, lebo tak to máme radi. Dobrú chuť.