Jogurtový cheescake

Autor receptu: sisa31

Tento recept ma oslovil, lebo je z gréckeho jogurtu, ale chuti ako pravý cheescake s mascarpone. Výborná svieža pochúťka na akú kolvek príležitost.

12
porcií
20 minút
príprava
43 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus vyrobíme z obľúbených sušienok. Môžu mať orieškovú, vanilkovú, alebo kakaovú príchuť. V mise rozpustíme maslo, rozdrvime sušienky a pridáme ich k maslu. Hmota by mala rovnomerne pokryť celé dno. Korpus dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
  2. Plnku pripravíme z plnotucneho grécko jogurtu, vajec, cukru a vanilky. Suroviny rozmixujeme, pridáme lyžicu škrobu a štipku soli. Ešte raz premiešame. Zmes nalejeme na korpus a necháme piecť 35 minút pri teplote 170 stupňov. Po upečení by sa mal na okrajoch odlepovat, v strede je plnka mäkká. Necháme ho úplne vychladnútť, potom ho vložíme na 2 hodiny do chladničky. Povrch koláča natrieme vysľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím a môžeme ho servírovať.
  3. Množstvo je určené pre tortovu nádobu a ja osobne robím z dvojitej dávky aby bol vyšší, lebo tak to máme radi. Dobrú chuť.